Italialainen frittata on helppo ja nopea valmistaa. Tässä se on tehty Raketti Spagetista. Frittataan sopivat monenlaiset täytteet, kuten raejuusto. Kokeile myös tähteeksi jäänyttä kalaa tai lihaa. Frittata sopii aamupalaksi, varsinkin brunssille.

Ainekset 4:lle annosta

1
sipuli
1
punainen paprika
1
tlk
raejuustoa (200 g)
tähteeksi jäänyttä kalaa tai lihaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
yrttisuolaa
5
munaa
3
dl
rasvatonta maitoa, laktoositonta maitojuomaa tai kasvislientä
1
dl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä spagetit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä huuhtoen kylmällä vedellä. Voit myös käyttää tähteeksi jäänyttä spagettia.

  2. Paista pannulla suikaloitu sipuli. Lisää suikaloitu paprika, valutettu pasta, raejuusto, tähteeksi jäänyt kala tai liha sekä mustapippuri ja suola.

  3. Sekoita munat ja maito ja lisää joukkoon parmesaaniraaste. Kaada munaseos pannuun ja vedä massaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Anna hyytyä hiljalleen kannen alla liedellä.

  4. Jos haluat, jatka paistamista myös päältä päin eli kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta hetkeksi kuumaan uuniin grillivastusten alle, kunnes munakas saa pinnalta kauniin värin. Voit myös gratinoida munakkaan suoraan pannulla, kunhan siinä vain on uuninkestävä kädensija.

  5. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile salaatin kanssa. 

VINKKI: Kokeile Keltainen Sydän Makaronilla tai Pestopastalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.