Juhla(vaa)ruokaa kiinalaisittain. Kokonaisena uunissa paistuva broileri tyrmää jo viettelevillä tuoksuillaan. Paistoliemi ja inkiväärikastike lusikoidaan viimeistä pisaraa myöten riisin päälle makua antamaan.

Ainekset 4-6:lle annosta

1
kokonainen broileri
suolaa
valkopippuria
1
kokonainen valkosipuli
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
hunajaa
1
rkl
seesamiöljyä
Inkivääri-kevätsipulikastike:
1
pieni salaattisipuli
100
g
inkivääriä
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
ripaus
MSG natriumglutamaattia (aasialaisista ruokakaupoista)
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
1
tl
soijakastiketta
Lisäksi:

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mausta broileri huolellisesti suolalla ja valkopippurilla. Laita kokonainen valkosipuli broilerin sisälle ja sido broilerin koivet tiiviisti kiinni.

  2. Aseta broileri uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Sekoita tällä välin soijakastike, hunaja ja seesamiöljy keskenään. Valele lintua kastikkeella ja jatka kypsentämistä vielä toiset 30 minuuttia. Valele lintua vuoan pohjalle kertyvällä liemellä muutaman kerran paiston aikana.

  3. Ota lintu uunista ja paloittele tarjoiluastiaan. 

  4. Tee broilerin paistuessa inkivääri-kevätsipulikastike. Leikkaa sipuli pieniksi renkaiksi ja raasta kuorittu inkivääri. Kuumenna rypsiöljy noin 150-asteiseksi. Ota kuuma öljy pois lämmöltä. Lisää sipulit ja hienonnettu inkivääri. Anna jäähtyä ja lisää kaikki loput kastikeainekset.

  5. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tarjoiluastiaan. Lusikoi riisin päälle broilerin paistolientä. Tarjoa riisi broilerin ja kevätsipuli-inkiväärikastikkeen kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.