Kesäaika alkaa än yy tee nyt! #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) leipoi tulevan kesän kunniaksi aurinkoa myös söpöihin minijuustokakkuihin, joiden maku on peräisin makeasta valkosuklaasta, kirpeistä sitruksista ja Myllyn Parhaan rapsakasta Kauramurotaikinasta. Ota Anniinasta mallia ja astu kesää kohti vispilä ojennuksessa.

"Minusta on ihanaa, kun vuosi on kulunut näin nopeasti ja pian saammekin herkutella lämpimän auringon alla. Kaikki vuodenajat ovat upeita omalla tavallaan, mutta tuleva kesä saa minut jo nyt erityisen onnelliseksi. Kesässä parasta ovat läheiset, lämpö ja hyvä ruoka. Odotan sitä innolla varsinkin siksi, että silloin pääsee leipomaan läheisille ja pääsemme nauttimaan hyvästä ruuasta yhdessä vaikkapa ulkona!"

Ainekset 6 kpl annosta

Pohjat:
n. 6 pyöreäpohjaista vuokaa
Juustokakkutäyte:
110
g
valkosuklaata
200
g
tuorejuustoa (sitruuna)
1
dl
kuohukermaa
reilusti vadelmia
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
sitruunan kuorta
2
rkl
appelsiinimehua
2
liivatelehteä

Ohje

Pohjat:

  1. Ota murotaikina sulamaan tunti ennen leivontaa.

  2. Kauli taikina noin 0,5 cm paksuksi. Leikkaa siitä sitten vuokiesi kokoisia ympyrän mallisia paloja esimerkiksi lasilla. Näistä tulee minijuustokakkujen pohjat.

  3. Paista pohjia leivinpaperoidulla pellillä 200 °C asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Juustokakkutäyte:

  1. Sulata valkosuklaa ja sivele sitä tasainen, ohut kerros jokaiseen vuokaan (n. 70 g). Anna kovettua kylmässä ja laita samalla liivatteet kylmään veteen turpoamaan.

  2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Laita tuorejuusto eri kulhoon ja vatkaa pehmeäksi.

  3. Kuumenna mehut kiehuviksi ja lisää puristetut liivatelehdet sekaan.

  4. Lisää mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.

  5. Lisää tuorejuustoseokseen sitruunan kuori ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi.

  6. Lisää seokseen vielä loput sulasta valkosuklaasta (n. 40 g).

Kakkujen kokoaminen:

  1. Kaada jokaiseen vuokaan seosta tasainen määrä, upota keskelle vadelma ja laita päälle lopuksi kauramurotaikinasta tehty pohja.

  2. Anna hyytyä kylmässä väh. 4 h, minkä jälkeen leivokset ovat valmiita irrotettaviksi.

  3. Kumoa kakut tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.