Tervetuloa Myllyn Paras -artikkeleiden pariin! Tarjoilemme tarinoita ja bloggauksia, jaamme hyviä neuvoja sekä haastamme sinut kanssamme leipomaan ja kokkailemaan. Jo vuodesta 1928 asti olemme olleet mukana suomalaisten elämässä ja ruokapöydässä.

leipätiinu

Monista entisaikojen ruoista on tullut meille perinneruokia, näin on ehtinyt käydä jo osalle oman lapsuuteni 1960–70-lukujen ruoista, kuten vaikka lämpimille voileiville. Lapsuudestani kauemmaksi katsottaessa perinneruoat koottiin väljemmin säännöin kuin mihin viime aikoina ruokia valmistettaessa on totuttu.

Lue lisää
Myskikurpitsaohrarisotto

Orzotto, josta Suomessa käytetään myös suomenkieleen väännettyä kummallisen kuulloista ohratto-nimitystä, on alunperin Koillis-Italian Friuli-Venetsia Giulian alueelta kotoisin oleva ruokalaji. Orzotto on kuin risotto, jossa risottoriisi on korvattu ohrasuurimoilla. Orzottoa voi valmistaa samaan tapaan kuin risottoa, käyttäen samoja aineksia kuin erilaisissa risotoissakin.

Lue lisää
Talvinen uuniomenasmoothie

Smoothiet ovat erinomaisia aamupaloja, välipaloja ja iltapaloja. Ilmojen kylmetessä ja talven tullessa on mukava laittaa hieman talvisia ja jouluisiakin mausteita smoothien joukkoon. Kun lisää vielä joukkoon uuniomenaa ja kauralesettä, on todellinen talven herkkusmoothie valmis!

Lue lisää
Lohipiirakka palakuva3

Lohipiirakka on herkullinen ja ruokaisa leivonnainen, jonka voi hyvin tarjota lounaalla lounassalaatin kanssa, tai vaikka kahvipöydässä juhlavana leivonnaisena. Se sopii täydellisesti vuoden ympäri erilaisten juhlien tarjoilupöytään.

Lue lisää
Poropiirakka leipäjuustolla

Ystävien ja perheen kanssa vietettäviin pikkujouluihin tai vaikka ihan illanistujaisiin sopii suolaiseksi piirakaksi tämä herkullinen poropiirakka, jonka pohjana toimii erinomaisen hyvin ruis-kaura piirakkataikina. Tämä sopii oikeastaan koska vain tarjottavaksi, vaikka makumaailma hieman talvinen onkin.

Lue lisää

Pages