Tervetuloa Myllyn Paras -artikkeleiden pariin! Tarjoilemme tarinoita ja bloggauksia, jaamme hyviä neuvoja sekä haastamme sinut kanssamme leipomaan ja kokkailemaan. Jo vuodesta 1928 asti olemme olleet mukana suomalaisten elämässä ja ruokapöydässä.

Hunajakennopasta

Hunajakennopasta tunnetaan maailmalla nimellä honeycomb pasta. Se on hauska ja herkullinen ruoka, joka valmistetaan cannelloni-pastasta sekä pasta- ja juustokastikkeesta. Maut ovat tutut esimerkiksi lasagnesta, mutta ulkomuoto on poikkeuksellinen.

Lue lisää
Lehtevät donitsit

Nämä herkulliset ja lehtevät sokeridonitsit valmistuvat helposti pakastetaikinasta, joten donitsit ovat nopeita tehdä, eikä taikinan valmistus vie aikaa. Donitsit paistetaan normaaliin tapaan ruokaöljyssä ja sokeroidaan paiston jälkeen. Nämä herkut ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan.

Lue lisää
Mämmisuklaakakku valkosuklaamoussella

Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti mämmi ja erilaiset pääsiäiskarkit sekä suklaamunat! Kun niitä hieman yhdistelee, saa aikaan ihanan mämmisuklaakakun!

Tuhti mämmillä ja tummalla suklaalla maustettu kakku saa pinnalleen raikkaan valkosuklaamoussen ja tottakai pääsiäisnameja jokaisen oman maun mukaisesti!

Lue lisää
lanttukukko

Tämä lanttukukko on hieman poikkeuksellinen perinteiseen lanttukukkoon verrattuna. Tällä kertaa valmistin lanttukukon Myllyn Parhaan Pyöreä Ruis-Kaura piirakkataikinaan ja käytin sian kyljen sijaan valmiiksi siivutettua pekonia. Katso tämä astetta helpompi tapa lanttukukon valmistukseen.

Lue lisää
Talvi- ja kesäkurpitsaa

Kurpitsasta on mukava kertoa näin vuoden alussa, sillä kurpitsa on monikäyttöistä ja vesipitoisena ruokavaliota keventävää. Kurpitsa sopii yhtä hyvin kasvisaterian pääraaka-aineeksi kuin liha-, kana- tai kalaruoan keventäjäksi. Kurpitsasta voi valmistaa ruokaa moneen lähtöön, sosekeitoista pastoihin, uunilohkoista pata- ja laatikkoruokiin sekä paistoksiin.

Lue lisää

Pages