Tervetuloa Myllyn Paras -artikkeleiden pariin! Tarjoilemme tarinoita ja bloggauksia, jaamme hyviä neuvoja sekä haastamme sinut kanssamme leipomaan ja kokkailemaan. Jo vuodesta 1928 asti olemme olleet mukana suomalaisten elämässä ja ruokapöydässä.

Juusto-jauhelihatäytteiset porkkanaletut

Myllyn Parhaan uudet lettujauhot ovat helppoja ja nopeita ja ennen kaikkea herkullisia. Niitä voi syödä sellaisenaan tai niistä voi tehdä vaikkapa täytettyjä lettuja! Nämä jauhelihalla ja leipäjuustolla täytetyt porkkanaletut toimivat mainiosti koko perheen iltapalana, tai miksei vaikka lounaana

Lue lisää
Taralli pugliesi

Tarallit ovat Italian Apuliasta (ital. Puglia) kotoisin olevia pieniä rapeita antipastina tarjoiltavia vehnärenkaita. Tarallien taikina on yksinkertainen: vehnäjauhoa, suolaa, oliiviöljyä ja valkoviiniä. Ennen rapeaksi paistamista tarallit pudotetaan vesirinkelin tapaan hetkeksi kiehuvaan veteen. Tarallit voi halutessaan maustaa esimerkiksi fenkolilla tai chilillä.

Lue lisää
Viljatuotteita lusikoissa

Tiesitkö, että 10–20 % päivittäisestä energiasta suositellaan saatavan proteiineista eli valkuaisaineista. Tämä vastaa noin 0,7–0,8 grammaa painokiloa kohti. Siis noin 50 g päivässä. Proteiinien tarve on suuri kasvuiässä, mutta se kasvaa myös sairauksien, lihaskuntoharjoittelun ja ikääntymisen myötä. Seniori-ihmisen tarve on n. 1–1,2 g /kg/vrk, akuutisti sairailla tätäkin enemmän.

Lue lisää

Pages