Tervetuloa Myllyn Paras -artikkeleiden pariin! Tarjoilemme tarinoita ja bloggauksia, jaamme hyviä neuvoja sekä haastamme sinut kanssamme leipomaan ja kokkailemaan. Jo vuodesta 1928 asti olemme olleet mukana suomalaisten elämässä ja ruokapöydässä.

bostonkakku

Olen pitkään miettinyt bostonkakun syntyä ja tullut nyt viime vuosina siihen lopputulokseen, että nimi on varmasti tullut amerikkalaisesta cinnemon bun-leipomuksesta, joka tehdään pitkälti bostonkakun mukaisesti.Lue lisää

kirsikkasuklaakakku

Loman alkaessa hyvä ystäväni toi minulle kirsikoita ja niistä halusinkin heti tehdä kirsikoilla höystetyn suklaakakun. Olen jo pitempään halunnut kokeilla Kinuskikissan sivuilta löytyvää kakkupohjaa nimeltä mehevä suklaakakkupohja. Tuumasta toimeen, pohja siis Kinuskikissan arkistosta ja itse toteuttamani täyte. Nämä olivatkin oivallinen yhdistelmä suklaakuorrutteen kanssa ja ihan yksi pala kerrallaan jopa riittää makeuden puolesta!Lue lisää

kasvispiirakka porkkanalla ja kesäkurpitsalla

Ihana syyssato alkaa olla tuloillaan ja saamme nauttia erilaisista metsän marjoista sekä tietysti kotimaisista kasvimaan herkuista. Tämä satokauden kasvispiirakka on valmistettu porkkanasta ja kesäkurpitsasta, mutta tähän sopisi myös muut kasvimaan vihannekset ja juurekset.Lue lisää