Tervetuloa Myllyn Paras -artikkeleiden pariin! Tarjoilemme tarinoita ja bloggauksia, jaamme hyviä neuvoja sekä haastamme sinut kanssamme leipomaan ja kokkailemaan. Jo vuodesta 1928 asti olemme olleet mukana suomalaisten elämässä ja ruokapöydässä.

Juuresleipä 5

Ihana juuresten satokausi on käsillä. Niinpä valmistin juureksista herkullisen leipätaikinan, josta voi valmistaa sämpylöitä tai leipää. Minä käytin tähän juurestaikinaan bataattia ja porkkanaa, mutta taikinassa voisi erinomaisesti käyttää myös muita juureksia oman maun ja saatavuuden mukaan.

Lue lisää
Pulled pork-pastasalaatti

Kevät on vihdoin saapunut ja lämpiminä kesäpäivinä salaatti on ihanaa syötävää. Koska kevään askareet vaativat myös jaksamista, lisäsin salaattiin ruokaisuutta tuomaan makaronia ja pulled porkia! Kylläpä maistui!

Lue lisää
Keväiset raparperinalut

Raparperi on mainio kasvi, sillä se tuottaa satoa heti keväällä, kun taas monet muut kasvit antavat odottaa sadonkorjuuta syksyyn asti. Ensimmäisissä raparperiherkuissa on aina alkavan kesän tuntu. Rapaperin varret ovat parhaimmillaan nuorina, mutta satoa on madollista saada koko kesän ajan, kun muistaa leikata varsia pois välillä.

Lue lisää
vihreä kaurapelto

Tässä blogipostauksessa kerron suomalaisesta kaurasta. Olen elänyt kauran kanssa koko elämäni: lapsuuteni maalaistalossa kaurapeltojen laidalla, työelämäni myllyssä ja nyt ruokaviestinnän yksityisyrittäjänä - sekä ”kaurakirjailijana”. Trendikkäästä kaurasta kaivataan uutta tietoa, käyttövinkkejä sekä reseptejä. Lue lisää ja katso 10 syytä syödä kauraa.

Lue lisää
Pizzatonno

Italialainen pizza tonno eli tonnikalapizza on perinteikäs pizza, joka löytyy useimpien italialaisten pizzerioiden ruokalistalta. Pizza tonnon päätäyte on tietysti säilyketonnikala, mutta erilaisilla täyteyhdistelmillä tonnikalapizza muuntautuu uudenlaisiksi makuelämyksiksi.

Lue lisää

Pages