Pienet sitruunavalkosuklaamuffinssit
Pienet sitruunavalkosuklaamuffinssit ( n.25 kpl )
Ainekset:
3 dl Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
100 g sulaa voita
1 raastettu sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
2 munaa
200 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Rouhi valkosuklaa.
Sulata ja jäähdytä voi ja sekoita sen joukkoon sitruunan kuoriraaste (muista pestä sitruuna hyvin enne raastamista!), rahka, sitruunamehu ja munat. Sekoita hyvin.
Lisää nestemäinen seos kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti. Lisää viimeisenä joukkoon valkosuklaarouhe ja sekoita.
Jaa taikina pieniin muffinssivuokiin, noin 2/3 vuoasta kannattaa korkeintaan täyttää, että jää sopivasti tilaa vielä kuorrutteelle.
Vuoat kannattaa myös laittaa esimerkiksi teräksiseen muffinssivuokaan, etteivät ne uunissa levahda. Paista 175 asteessa noin 18-20 minuttia kunnes saavat hieman väriä.
Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa, riiippuen miten sitruunaisen päällisen haluat
200 g sitruunarahkaa
Strösseleitä/nonparelleja tms koristeeksi
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet muffinssit kuorrutteella. Ripottele päälle koristeeksi haluamiasi strösseleitä, nonparelleja tai vaikkapa valkosuklaamuruja.
Nämä olivatkin ihan hitti lastemme mielestä! Muffinsseissa maistui sopivasti sitruuna, joka kuitenkin taittoi valkosuklaan makeutta.
Kommentteja ja keskustelua