Skip to main content
Etusivu
  • Reseptit
    • Kolumni 1
      • Reseptihaku
      • Ruokateemat
        • Isänpäivä
        • Juhlat
        • Luonnonyrtti
        • Pääsiäinen
        • Vappujuhla
        • Äitienpäivä
        • Juhannus
        • Mustikkapiirakkapäivä 6.8
      • Parasta arjessa
        • Kauppakassi - Kala
        • Kauppakassi - Kasvis
        • Kauppakassi - jauheliha
        • Kauppakassi - kana
        • Keittiön perusvälineet ja kattaus
      • Someleipurit
      • Kilpailut
    • Kolumni 2
      • Pääruoat
        • Kastikkeet
        • Keitot
        • Laatikot ja paistokset
        • Munakkaat ja frittatat
        • Padat
        • Pastat
        • Pihvit ja pyörykät
        • Pizzat
        • Risotot ja ohratot
        • Salaatit
        • Tortillat ja pitaleivät
        • Valmistusvinkit
        • Wokit ja kasarit
      • Välipalat ja jälkiruoat
        • Smoothiet, välipalajuomat ja pirtelöt
        • Hyytelöt ja vanukkaat
        • Jälkiruokasalaatit
        • Jogurtit, rahkat ja kiisselit
        • Letut ja pannarit
        • Muita jälkiruokia ja välipaloja
        • Myslit, patukat ja hiutaleherkut
        • Paistokset
        • Riisi- ja suurimojälkiruoat
        • Vaahdot, jäätelöt ja jäädykkeet
      • Puurot
        • Manna- ja vispipuurot
        • Mikropuurot
        • Peruspuurot
        • Tuorepuurot
        • Uunipuurot
        • Vaihtelua puuroihin
      • Suolaiset leivonnaiset
        • Leipäkoneleivät
        • Leivät ja sämpylät
        • Muut suolaiset leivonnaiset
        • Pikkusuolaiset
        • Rieskat ja teeleivät
        • Suolaiset keksit
        • Suolaiset muffinit
        • Suolaiset piirakat
        • Voileipäkakut
      • Makeat leivonnaiset
        • Kääretortut
        • Kuivakakut
        • Leivokset ja browniet
        • Muffinit ja kuppikakut
        • Muut makeat leivonnaiset
        • Piirakat ja tortut
        • Pikkuleivät, keksit ja piparit
        • Pullat ja wienerit
        • Täytekakut
    • Kolumni 3
      • Hyvää yhdelle
      • Hyvää kahdelle
      • Hyvää perheelle
      • Ruokaharrastajat
  • Inspiroidu
    • Feta
    • Filotaikina
    • Halloween
    • Herukat
    • Isänpäivä
    • Jouluherkkuja lahjaksi
    • Juhannus
    • Juhlat
    • Kalat
    • Kurpitsa
    • Laskiainen
    • Letut- ja vohvelit
    • Mansikka
    • Mustikkapiirakkapäivä 6.8
    • Omena
    • Parsa
    • Pasta
    • Perinneruoat
    • Pikkujoulut
    • Pizza
    • Porkkana
    • Pääsiäinen
    • Raparperi
    • Texmex
    • Tomaatti
    • Valmistujaiset
    • Vappu
    • Vegaani
    • Voileipäkakut
    • Ystävänpäivä
    • Äitienpäivä
    • Mustikka
    • Vadelma
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
      • Avainlippu
    • Jauhot
    • Hiutaleet ja leseet
    • Makaronit, pastat ja lasagnelevyt
    • Mannasuurimot
    • Ohrasuurimot ja riisit
    • Pakastetaikinat
    • Pakasteleivonnaiset
    • Texmex
  • Ruokablogi
    • Bloggaajilta
    • Arja Elina Leipoo & Kokkaa
    • Pulla-tyttö
    • Parhaat neuvot
    • Parasta keittiöstä
    • Trattoria da Erminio
    • Tarjottimella
  • Kuluttajaneuvonta
  • Yritys
    • Tiedotteet
    • Yhteystiedot
      • Myllyn Parhaan yhteystiedot
      • Myynti
      • Kuluttajaneuvonta
      • Ostot
      • Markkinointi
      • Kunnossapito ja kehitystoiminta
      • Tuotanto
      • Taloushallinto
    • Historia
    • Vastuullisuus
      • Tuotteiden laatutavoitteet ja turvallisuus
      • Raaka-aineet ja kotimaisuus
      • Energia
      • Logistiikka
      • Pakkausmateriaalit
      • Kierrätys ja jätteiden käsittely
      • Työntekijät
      • Oiva
      • Sertifikaatit
    • Viljan osto
      • Viljapassi
      • Laatuvaatimukset ja hinnoitteluperusteet
      • Tarjoa viljaa
      • Perushinnat
      • Sopimusviljely
    • Avoimet työpaikat
  • Resepti­klubi
  • Food Service
Bloggaajilta
- 1.4.2022

Sitruunainen hyydykekakku

Sitruunakakku

Keväinen aurinko tuo mukanaan myös keittiöön raikkaat maut, joten sitrushedelmät maistuvat usein kevään herkullisissa leivonnaisissa. Tämä ihanan pehmeä ja ilmava sitruunainen hyydykekakku valmistuu nopeasti ja helposti.

Pehmeä sitruunainen kakkupohja valmistuu nopeasti ja sen saa mukavasti piiloon päällä olevan sitruunamoussen sisään. Koska kakkupohja ei sisällä erikseen lisättyä rasvaa, pysyy pohja myös jääkaapissa ihanan pehmeänä ja helposti syötävänä.

Voit viimeistellä kakun kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Valmista myös alla olevan reseptin mukaisesti herkullinen kastike mansikasta, sokerista sekä sitruunamehusta. Tämä kastike sopii erinomaisesti sitruunakakun kanssa yhteen.

Sitruunainen hyydykekakku
(noin 8-10 palaa)

Pohja

1 kananmuna
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
¾ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
1/3 tl ruokasoodaa

Täyte

1 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
4 (8 g) liivatelehteä

4 dl vispikermaa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 ½ dl tomusokeria

(keltaista elintarvikeväriä)

Mansikkakastike

150 g mansikoita
3 rkl sokeria
1 ½ rkl sitruunamehua

(Koristeluun kermavaahtoa, mansikoita)

Valmista pohja vatkaamalla kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja katkaa se vaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot sekä ruokasooda keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Pingota noin 17 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä hieman reunoja. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes pohja on kypsä. Irrota reunus pohjan ympäriltä ja kumoa pohja leivinliinan päälle jäähtymään.

Aloita täytteen valmistaminen pesemällä hyvin 1-2 sitruunaa. Raasta toisesta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehua sen verran, että saat sitä tarvittavan määrän.

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.

Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi sekä toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään yhdessä tomusokerin kanssa.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liivatelehdet pois vedestä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuuman sitruunamehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki välillä sitä sekoitellen.

Kaada liivateneste tuorejuustoseokseen ja nostele lopuksi kermavaahto täytteen joukkoon.

Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle. Halutessasi voit kostuttaa sitä hieman sitruunamehulla. Voitele kevyesti öljyllä noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan reuna ja ripottele öljyn päälle hieman tomusokeria. Ravistele ylimääräiset tomusokerit pois ja laita reunus kakkupohjan ympärille. Voit käyttää myös suosittua reunakalvoa suojaamassa vuokaa.

Lusikoi täyte tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja reunoille. Voit halutessasi ottaa osan täytteestä (noin 1 dl) erilliseen astiaan ja lisätä hieman keltaista elintarvikeväriä sen joukkoon. Lusikoi keltainen täyte täytteen päälle ja pyöräytä lopuksi veitsen kärjellä massa marmoroiduksi. Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Valmista mansikkakastike mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Anna jäähtyä.

Poista reunus kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku esimeriksi kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla. Tarjoile yhdessä mansikkakastikkeen kanssa.  

Vinkki! Jos haluat varmistaa, että saat täytteen kunnolla myös vuoan ja pohjan väliin, voit pursottaa täytteen pursotuspussista pohjan päälle ja reunoille.

Juhlat & Sesongit
Makea leivonnainen

Bloggaajana Parasta keittiöstä

Taru Vihavainen, Pullahiiri
Blogia kirjoittaa pitkän linjan leivontabloggaaja ja elintarvikealan yrittäjä Taru Vihavainen.
Katso kaikki kirjoitukset

Tutustu myös näihin

Bataatti-suklaakakku
Bloggaajilta
Helppo bataatti-suklaakakku
Parasta keittiöstä
Vaaleanpunaiset mansikkaleivonnaiset
Bloggaajilta
Vaaleanpunaiset mansikkaleivokset
Parasta keittiöstä
R

Katso kuvat

  • Sitruunakakku8
    Sitruunakakkupala
  • Sitruunakakku_mansikkakastike
    Sitruunakakkupala mansikkakastikkeella
  • Sitruunakakku_mansikkakastike2
    Herkullinen sitruunakakkupala-annos

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.
Näytä lisää kommentteja (-1)

Ajankohtaista ja puheenaiheita

R
R
Etusivu

Footer

  • Tällä sivustolla
    • Reseptit
    • Tuotteet
    • Ruokablogi
    • Kuluttajaneuvonta
    • Yritys
    • Kuvapankki
  • Löydä resepti
    • Reseptihaku
    • Pääruoat
    • Välipalat ja jälkiruoat
    • Makeat leivonnaiset
    • Suolaiset leivonnaiset
    • Puurot
  • Löydä meidät
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Pinterest
  • Tuotteet
    • Jauhot
    • Hiutaleet ja leseet
    • Makaronit, pastat ja lasagnelevyt
    • Mannasuurimot
    • Ohrasuurimot ja riisit
    • Pakastetaikinat
    • Pakasteleivonnaiset
    • Texmex

Bottom Footer

  • Yhteystiedot
  • Kuluttajaneuvonta
  • Yksityisyydensuoja
  • Oiva-raportti
  • Evästeasetukset
Food Service