Enchiladas – tortillavuoka
Tortillavuoka on herkullinen viikonloppuruoka, jonka valmistamiseen voi osallistua vaikka koko perhe. Valmistin tortillojen täytteeksi juustoisen broileritäytteen. Tortilloina käytin kauratortilloja, jotka ovat pehmeitä suomalaista kauraa sisältäviä tortillauutuuksia. Nämä tortillat oli helpot kieritellä rulliksi ja ne paahtuivat myös herkullisiksi nachoiksi uunin ylätasolla tortillavuoan kypsyessä hieman alempana.
Kurkkaa alta resepti sekä tortillavuokaan että tortilloista tehtyihin nachoihin!
Enchiladas – tortillavuoka
1 grillattu broileri
2 rkl voita
½ sipuli
1 punainen chilipalko
2 rkl Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho
70 g tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
250 g Koskenlaskija cheddar juustokastiketta
1 dl kanalientä
150 g tomaatteja
1 ruukku tuoretta korianteria
(suolaa)
1 pkt (8 kpl) Myllyn Paras Kauratortilla
150 g cheddar-juustoraastetta
(limeä, punaista chiliä)
Irrota grillatusta broilerista liha. Laita paistinpannulle voi ja anna sen kuumentua. Pilko sillä aikaa sipuli ja chilipalko. Lisää pienitty sipuli ja chili voin joukkoon ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vielä tomaattipyre ja jatka kuumentamista noin minuutin ajan. Lisää lopuksi ruokakerma, juustokastike sekä kanaliemi joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan.
Ota kastikkeesta kaksi desilitraa erilleen. Lisää broilerin liha lopun kastikkeen joukkoon. Pilko tomaatit ja sekoita myös ne joukkoon. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele kastikkeen joukkoon vielä tuoretta pieneksi pilkottua korianteria, mutta jätä osa korianterista lisäksi koristeluun.
Ota OATGOODS tortillat pinoksi leikkuulaudan tai lautasen päälle ja lusikoi kastiketta tortillojen päälle. Rullaa tortillat ja nosta ne uunivuokaan vierekkäin. Kuumenna tortilloita uunissa 175 asteessa ensin noin 10 minuutin ajan. Lisää päälle erilleen otettu juustokastike sekä juustoraaste. Kuumenna vielä noin 10 minuutin ajan, jotta juusto sulaa tortillojen päällä.
Koristele valmis ruoka tuoreella korianterilla, limen siivuilla sekä punaisella chilillä. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi salaatin ja ranskankerman kanssa.
Tortilla nachot
(2 henkilön annos)
3 kpl Myllyn Paras Kauratortilla
1 rkl öljyä
suolaa
Leikkaa tortillat sopivan kokoisiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperille ja ripottele öljy ja suola päälle. Sekoita tortillapalat käsin uunipellillä ja paista 175 asteisessa uunissa noin 4-5 minuutin ajan. Seuraa koko ajan paistoa, jotta nachot eivät pala. Tarvittaessa sekoittele niitä paiston aikana.
Kommentteja ja keskustelua