Ystävänpäiväleivoksissa kauramurotaikina on maustettu suklaisiksi lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta ja raastettua tummaa suklaata.

Nämä leivokset tehdään silikonimuffinivuokiin. Jos löydät sydämen mallisia, niin vielä parempi.

Piiraat paistetaan täytteineen ja koristellaan paiston jälkeen kauniisti hedelmillä tai ystävänpäivään sopivilla sydänkoristeilla.

Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan (voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan). Kokeile myös ihanan mehevää ystävänpäiväkakkua!

Ainekset 8 - 10 annosta

1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
50
g
tummaa suklaata rouhittuna
Täyte:
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
tlk
maustamatonta kevyttuorejuustoa (200 g)
1
tlk
mangososetta (n. 120 g, vauvanruokaa)
Päälle:
200
g
mangolohkoja, voi olla säilyke
pieniä sydänkoristeita

Ohje

  1. Sekoita sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe ja suklaarouhe. Painele taikina silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään ja jaa täyte vuokiin.

  2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle.

  3. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat mangolohkoilla ja halutessasi pienin sydänkoristein.

VINKKI: Kokeile piiraisiin mangon tilalla raikasta tyrnisosetta ja tyrnimarjoja. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.