Ystävänpäiväleivos

Ystävänpäiväleivos

Ystävänpäiväleivoksissa kauramurotaikina on maustettu suklaisiksi lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta ja raastettua tummaa suklaata. Nämä leivokset tehdään silikonimuffinivuokiin. Jos löydät sydämen mallisia, niin vielä parempi. Piiraat paistetaan täytteineen ja koristellaan paiston jälkeen kauniisti hedelmillä tai ystävänpäivään sopivilla sydänkoristeilla. Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan (voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan).

8 - 10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1rkltummaa kaakaojauhetta
50gtummaa suklaata rouhittuna
Täyte:
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlkmaustamatonta kevyttuorejuustoa (200 g)
1tlkmangososetta (n. 120 g, vauvanruokaa)
Päälle:
200gmangolohkoja, voi olla säilyke
pieniä sydänkoristeita

Valmistusohje

Sekoita sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe ja suklaarouhe. Painele taikina silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille.  Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään ja jaa täyte vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat mangolohkoilla ja halutessasi pienin sydänkoristein.

VINKKI: Kokeile piiraisiin mangon tilalla raikasta tyrnisosetta ja tyrnimarjoja. Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)