Ystävänpäiväleivos

Ystävänpäiväleivos
35 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Ystävänpäiväleivoksissa kauramurotaikina on maustettu suklaisiksi lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta ja raastettua tummaa suklaata.
  • Nämä leivokset tehdään silikonimuffinivuokiin. Jos löydät sydämen mallisia, niin vielä parempi.
  • Piiraat paistetaan täytteineen ja koristellaan paiston jälkeen kauniisti hedelmillä tai ystävänpäivään sopivilla sydänkoristeilla.
  • Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan (voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan). Kokeile myös ihanan mehevää ystävänpäiväkakkua!
8 - 10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1rkltummaa kaakaojauhetta
50gtummaa suklaata rouhittuna
Täyte:
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlkmaustamatonta kevyttuorejuustoa (200 g)
1tlkmangososetta (n. 120 g, vauvanruokaa)
Päälle:
200gmangolohkoja, voi olla säilyke
pieniä sydänkoristeita

Valmistusohje

  1. Sekoita sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe ja suklaarouhe. Painele taikina silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään ja jaa täyte vuokiin.

  2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat mangolohkoilla ja halutessasi pienin sydänkoristein.

VINKKI: Kokeile piiraisiin mangon tilalla raikasta tyrnisosetta ja tyrnimarjoja. Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)