Voitaikinatötteröt

Voitaikinatötteröt

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä voitaikinatötteröitä valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
1pskuivattuja luumuja tai taateleita
2dlvettä
1dlsokeria
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
(2rklkonjakkia, punssia tai rommia)
Voiteluun:
munaa, öljyä

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt, kauli niitä hieman pidemmiksi ja jaa jokainen levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi. Voitele suikaleet munalla. Taittele leivinpaperista pieniä tötteröitä uuninkestävän leivontatötterön tai pikkulusikan päälle. Voitele voipaperitötteröt öljyllä. Kierrä voitaikinasuikaleet tötteröiden päälle voideltu puoli päällepäin. Aloita kiertäminen tötterön suiposta päästä kohti leveämpää aukkoa niin, että taikinaa menee aina osittain edellisen suikaleen päälle. Laita tötteröt leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista vasta sen jälkeen pikkulusikka ja leivinpaperi. VALMISTA TÄYTE: Tee luumu- tai taatelisose keittämällä luumuja sokeriliemessä tai käytä tölkki (300 g) valmista luumumarmeladia. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, kylmä sose ja muut maustavat ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi. Täytä tötteröt ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)