Vegepizzat grillissä
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

-
Käytä leivontaan Myllyn Paras Pizzajauhoja, jolloin pizzataikinaa on helppo käsitellä ja jauhoista leivottu taikina pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin.
-
Vispaa jauhot ensin puuharukalla nesteeseen, jotta jauhojen tärkkelys saa imeä rauhassa nestettä itseensä. Ota vasta sitten käsi käyttöön ja jaksa vaivata kunnolla taikinaa, jotta saat hyvän sitkon.
-
Voit korvata kasvirasvajuustoraasteen myös rucolalla.
-
Pizzan grillauksessa kannattaa olla tarkkana, että pizzapohjat eivät pala, mikäli niin uhkaa käydä nostele pizzoja miedommalle lämmölle grillin reunalle tai yläritilälle kypsymään.
Pizzapohja: | ||
1½ | dl | vettä |
1/3 | pkt | hiivaa (15 g) |
n. 4 | dl | Myllyn Paras Pizzajauhoja |
Täyte: | ||
2 | kesäsipulia varsineen | |
3-4 | valkosipulinkynttä | |
250 | g | paistettuja, chilillä, mustapippurilla ja suolalla itse maustettuja tofu- tai nyhtökaurakuutioita |
4-5 | dl | kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä |
4 | tomaattia | |
1 | dl | kauraranskankermaa |
50 | g | kasvisrasvajuustoa raasteena |
tai | ||
50 | g | rucolaa |
nippu | tuoretta tai kuivattua basilikaa, thaibasilikaa tai oreganoa |
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Valmistele sillä aikaa täyte. Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista ne ja tofu- tai nyhtökaurakuutiot pannulla. Mausta hyvin chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Paista lisäksi pannulla nopeasti sienet. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
-
Pyöritä kohonnut taikina neljäksi pizzapullaksi ja kauli ne pyöreiksi pizzoiksi, jotka ovat 16-18 cm halkaisijaltaan. Laita pizzat paksujen foliopalojen päälle. Täytä pizzat: levitä kaura-ranskankermaa ohuelti pohjille. Levitä päälle maustettu sipuli-tofu (tai nyhtökaura)seos ja sienet sekä tomaattiviipaleet ja juustoraastetta tai rucolaa. Mausta mieleiseksi.
-
Kuumenna grilli. Laita pizzat grilliin, jossa on hyvin lämpöä, mutta varo etteivät pohjat pala. Mikäli käytät pizzakiveä, kuumenna se ensin hyvin. Pizzojen paistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.
-
Nauti heti!
VINKKI: Siemenet sopivat hyvin vegepizzan pinnalle, ripottele ne lopuksi mausteiden kanssa.
Kommentoi reseptiä