Käytä leivontaan Myllyn Paras Pizzajauhoja, jolloin pizzataikinaa on helppo käsitellä ja jauhoista leivottu taikina pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin.

Vispaa jauhot ensin puuharukalla nesteeseen, jotta jauhojen tärkkelys saa imeä rauhassa nestettä itseensä. Ota vasta sitten käsi käyttöön ja jaksa vaivata kunnolla taikinaa, jotta saat hyvän sitkon.

Voit korvata kasvirasvajuustoraasteen myös rucolalla.

Pizzan grillauksessa kannattaa olla tarkkana, että pizzapohjat eivät pala. Mikäli niin uhkaa käydä nostele pizzoja miedommalle lämmölle grillin reunalle tai yläritilälle kypsymään.

 

Ainekset 4 pizzaa (halkaisijat 16-18 cm) annosta

Pizzapohja:
dl
vettä
1/3
pkt
hiivaa (15 g)
Täyte:
2
kesäsipulia varsineen
3-4
valkosipulinkynttä
250
g
paistettuja, chilillä, mustapippurilla ja suolalla itse maustettuja tofu- tai nyhtökaurakuutioita
4-5
dl
kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
4
tomaattia
1
dl
kauraranskankermaa
50
g
kasvisrasvajuustoa raasteena
tai
50
g
rucolaa
nippu
tuoretta tai kuivattua basilikaa, thaibasilikaa tai oreganoa

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. 

  2. Valmistele sillä aikaa täyte. Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista ne ja tofu- tai nyhtökaurakuutiot pannulla. Mausta hyvin chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Paista lisäksi pannulla nopeasti sienet. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.

  3. Pyöritä kohonnut taikina neljäksi pizzapullaksi ja kauli ne pyöreiksi pizzoiksi, jotka ovat 16-18 cm halkaisijaltaan. Laita pizzat paksujen foliopalojen päälle. Täytä pizzat: levitä kaura-ranskankermaa ohuelti pohjille. Levitä päälle maustettu sipuli-tofu (tai nyhtökaura)seos ja sienet sekä tomaattiviipaleet ja juustoraastetta tai rucolaa. Mausta mieleiseksi.

  4. Kuumenna grilli. Laita pizzat grilliin, jossa on hyvin lämpöä, mutta varo etteivät pohjat pala. Mikäli käytät pizzakiveä, kuumenna se ensin hyvin. Pizzojen paistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

  5. Nauti heti!

VINKKI: Siemenet sopivat hyvin vegepizzan pinnalle, ripottele ne lopuksi mausteiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.