Varnalaskan raparperipiirakka

Myllyn Paras
8-10:lle
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja TAI
1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja ja 1½ dl Sämpyläjauhoseosta
dlpullomargariinia tai sulatettua margariinia
1muna
¾dlmaitoa, kaura-, soija- tai riisijuomaa tai mehua
1tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
½-1lraparperia
3-4rklmanteli- tai pähkinärouhetta

Valmistusohje

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 25-27 cm) ja laita uuni
lämpenemään 225-asteeseen.

Sekoita sokeri ja jauhot ja lisää joukkoon rasva. Sekoita
sen verran että saat murumaisen seoksen ja ota siitä 1 ½ dl erikseen pinnalle
ripoteltavaksi.

Lisää lopputaikinaan muna, neste, leivinjauhe ja
vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada ja levitä vuokaan. Ripottele päälle
pieneksi leikatut raparperipalat ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina ja
mantelirouhe.

Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 25-30 minuuttia.

Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan
lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Piirakka onnistui ja oli hyvää!
Tämä on todella herkullinen ohje, joka toimii aina. Olen tarjonnut piirakkaa vauvan kastejuhlassa ja lähes kaikille kesävieraille tänä kesänä. Nyt pyöräytän taas pari juhannusjuhlille. Kiitos hyvästä ohjeesta, joka on nopeudessaan perheenäidin unelma!
Piirakka onnistui hyvin ja oli maukasta!
Erittäin nopea ja helppo piirakkapohja, joka käy erilaisille täytteille. Olen käyttänyt ohjetta siitä lähtien, kun sen ensimmäisen kerran kolmosen aamutv:ssä kuulin.Myös tyttäreni ovat siirtäneet omiin leivontaohjeisiin. Kiitos!