Vapun misu eli tiramisu

Vapun misu eli tiramisu
4 t , josta valmisteluaika 45 min
vuoallinen, 8-10:lle
Pohja:
3munaa lasiin/kuppiin mitattuna
saman verran sokeria
saman verran Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Vuoan leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
3munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
6rklsokeria
5-6rklmarsalaviiniä
1prkmascarponejuustoa
2dlvahvaa kahvia
tummaa kaakaojauhetta koristeluun

Valmistusohje

Vatkaa munat sokerin kanssa vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Voitele ja koppujauhota pyöreä irtopohja- tai piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyden hammastikulla. Kun mitään ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Voit tehdä pohjan valmiiksi myös edellisenä päivänä jos haluat.

Ota mascarpone huoneenlämpöön. Vuoraa reilu pyöreä tai neliön mallinen vuoka kakkupohjalla, voit helposti repiä pohjan osiin tai painaa sen kokonaisena vuoan pohjalle. Kostuta pohja kahvilla.

Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaahdoksi omassa kulhossaan ja valkuaiset ja 3 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kovaa, että voit kaataa kulhon ylösalaisin, eikä mitään tipu.

Sekoita keltuaisvaahtoon vähän lämmennyt mascarpone (näin vältyt paakuilta) sekä marsalaviini. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto, älä enää vatkaa. Levitä vaahtoseos kostutetun kakkupohjan päälle.

Laita tiramisu tekeytymään ainakin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua, mielellään useammaksi tai vaikka yön yli. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)