Laskiaispullan perinteet ulottuvat aina 1700-luvulle saakka. Alkuperäisessä reseptissä pullan täytteinä olivat kermavaahto ja mantelimassa. Suomessa yleiseksi tavaksi on muodostunut täyttää pullat hillolla ja kermavaahdolla.
hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa tai oikeastaan mitä haluat
Ohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Voitele munalla ja koristele halutessasi raesokerilla. Paista uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Anna pullien jäähtyä ennen leikkaamista ja täytä mieleisilläsi täytteillä.
Eipä ole Vapun pullat kovin kauniita, mutta kauneushan on katsojan silmissä. Mitään uutta pullissa e ole.
Itse laitan osan jauhoista perunajauhoja. Tulee kuohkeampi taikina. Täytteeseen koverran osan pullien sisustaa ja ehdottomasti mantelimassaa. Notkistan täytettä tilkalla kahvikermaa tai vettä.
Ulkonäkö on omasta mielestäni heikko, mikä painaa arvostelussa melko paljon.