Laskiaispullan perinteet ulottuvat aina 1700-luvulle saakka. Alkuperäisessä reseptissä pullan täytteinä olivat kermavaahto ja mantelimassa.  Suomessa yleiseksi tavaksi on muodostunut täyttää pullat hillolla ja kermavaahdolla.

Ainekset noin 10 annosta

5
dl
maitoa (punaista)
50
g
hiivaa
1
muna
2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
jauhettua kardemummaa
200
g
voita
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
raesokeria
Täytteeksi:
hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa tai oikeastaan mitä haluat

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

  2. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Voitele munalla ja koristele halutessasi raesokerilla.  Paista uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Anna pullien jäähtyä ennen leikkaamista ja täytä mieleisilläsi täytteillä.

VINKKI! Kokeile myös klassisia laskiaispullia!

 

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.