Vappu Pimiän laskiaispullat

Vappu Pimiän laskiaispullat
  • Laskiaispullan perinteet ulottuvat aina 1700-luvulle saakka.
  • Alkuperäisessä reseptissä pullan täytteinä olivat kermavaahto ja mantelimassa. 
  • Suomessa yleiseksi tavaksi on muodostunut täyttää pullat hillolla ja kermavaahdolla.
5dlmaitoa (punaista)
50ghiivaa
1muna
2tlsuolaa
2dlsokeria
1rkljauhettua kardemummaa
12-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
200gvoita
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
raesokeria
Täytteeksi:
hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa tai oikeastaan mitä haluat

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 

Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa ja leikkaa taikina kämmenen kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä kauniita pullia. Voitele munalla ja koristele halutessasi raesokerilla.  Paista uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Anna pullien jäähtyä ennen leikkaamista ja täytä mieleisilläsi täytteillä.

VINKKI! Kokeile myös klassisia laskiaispullia!

 

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Eipä ole Vapun pullat kovin kauniita, mutta kauneushan on katsojan silmissä. Mitään uutta pullissa e ole. Itse laitan osan jauhoista perunajauhoja. Tulee kuohkeampi taikina. Täytteeseen koverran osan pullien sisustaa ja ehdottomasti mantelimassaa. Notkistan täytettä tilkalla kahvikermaa tai vettä. Ulkonäkö on omasta mielestäni heikko, mikä painaa arvostelussa melko paljon.
Itse kyllä rouhin pullan ja teen siihen kolon, jonka täytän pullan massalla, mantelirouheella ja kermavaahdolla ja hillo lisänä. Eipä haukatessa valu kermavaahto ja hillo rintamukselle.
En ole kokeillut, mutta varmaan on hyvä. Itse ehdottaisin käyttämään vettä maidon sijaan (jos taloudessa ei käytetä maitoa), tai jos mahdollisesti on käytössä maitojauhetta, niin sitä korvaamaan maitoa. Itse käytän pelkästään vettä esim. pullataikinassa (on laktoositon), kardemummaa ja sokeria voi tietenkin lisätä hieman enemmän jos pelkää pullan mauttomuutta.