Valkosuklaatorttu

Valkosuklaatorttu

Valkosuklaatorttu on leivottu tässä hiutalepohjaan. Voit myös kokeilla hiutaleiden tilalle murustettuja piparkakkuja. 

Pohjaa ei tarvitse lainkaan kypsentää uunissa, joten tämä torttu on nopea ja helppo valmistaa.

Koristele kakku näyttäväksi!

piirakkavuoallinen, halkaisija 28-30 cm
Torttupohja:
6dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
1dlsokeria
¾dlkaakaojauhetta
1rklvaniljasokeria
100gsulatettua voita
¾dlmaitoa tai kahvia
(1rklrommia, kahvilikööriä tai rommiaromia)
Täyte:
4liivatelehteä
1dlmaitoa
100gvalkoista suklaata
1muna
1dlsokeria
1dlkookoshiutaleita
2dlkuohukermaa
Päälle:
viinirypäleitä ja satsumia
dlappelsiini- tai omenatuoremehua (+ likööriä)
3liivatelehteä

Valmistusohje

Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos
voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija n. 28 cm) ja painele taikina käsin
tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista
täyte. 

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna
maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa
tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja
muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana
vatkaten. 

Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset
vatkaten. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti
jääkaapissa. 

Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan
kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja
viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu
kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (15)

Nimetön, joka kirjoitit näin: Tämä oli todellinen pettymys. Odotin muiden kommenttien jälkeen jotain todella herkullista ja suussasulavaa, mutta tätä reseptiä ei sitten enää tarvi käyttääkään. -Voit myös kokeilla murotaikinalla, jolloin uunissa paistat ja kostutat vaniljasokerimaidolla pohjan, niin kyllä hyvää tulee.. Joka vuosi ite tehnyt v.08 synttäreillä tai muilla kutsuilla ja vieraat oikein pyydelleet ohjetta :)
Voiko liivatteet korvata vaikkapa agar-agarilla? Ei tee mieli laittaa jälkiruokiin liivatetta, kun tietää mistä se on tehty.
Liivatteen voi korvata agar-agarilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Millä kookoshiutaleet voisi korvata, kun en kookoksen mausta tykkää?
Kookoshiutaleet voi jättää kokonaan pois. Tai halutessaan ne voi korvata oman maun mukaan esim. hienonnetulla mantelilla, pähkinällä tai kuivatuilla hedelmäpaloilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Ihana pohja! Maistuu kivan viljaisalle, eikä aina niitä keksipohjia.
Resepti oli hyvä! Muutin sitä oman näköiseksi, muuttamalla valkosuklaan tummaksi ja lisäämällä mustaherukkamehua ja rommia ;) Tuli todella herkullinen torttu/kakku!
TOSI HYVÄÄ!!! Lisää vaan tämmöisiä resepteje!!!
Tämä torttu on erin omaista, etenkin kun on antanut jäähtyä ja viiletä... suosittelen tätä mielelläni.. kun pidin juhlat, vieraa rakastivat tätä torttua ja pyysivät reseptiä. hyvää jatkoa ja toivoisin uusia ohjeita. kiitos.
Tämä oli todellinen pettymys. Odotin muiden kommenttien jälkeen jotain todella herkullista ja suussasulavaa, mutta tätä reseptiä ei sitten enää tarvi käyttääkään.

Pages