Valkosuklaaspesiaali

35 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.
- Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
2 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
100 | g | tummaa suklaata rouheena |
1 | muna | |
2 | dl | ruokakermaa |
2 | dl | maustettua rahkaa |
vadelmia | ||
valkosuklaata |
Valmistusohje
-
Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu parhaiten käsin puristelemalla. Kauli taikina pyöreäksi ja asettele se vuokaan.
-
Sekoita ruokakerma, muna ja maustettu rahka keskenään ja kaada ne vuokaan. Ripottele päälle vadelmia ja valkosuklaata oman maun mukaan.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Lopuksi voit vielä ripotella valkosuklaata päälle.
Kommentoi reseptiä