Valkosuklaa-ruusuviineri

Valkosuklaa ruusuviineri
1 t 20 min, josta valmisteluaika 40 min

Vadelmakierreviineri saa hienostuneen säväyksen ruusuhillosta. Rouskuvaa suutuntumaa tuo paahdettu valkosuklaa.

15 kpl
1pktMyllyn Paras Wienertaikinaa
100gvalkosuklaata
100gruusu-vadelmahilloa
tai vadelmahilloa
tai 1tlruusuvettä
200gValio vaniljakreemiä
Lisäksi:
1kananmuna voiteluun
Sokeri-vesikuorrutus:
1dltomusokeria
4tlvettä

Valmistusohje

 

 

1. Levitä taikinalevyt työlaudalle ja anna sulaa noin 15-20 minuuttia. Varaa muffinssivuoka tai vastaavat halkaisijaltaan 4-5 cm:n paistovuoat.

2. Rouhi valkosuklaa herneen kokoisiksi paloiksi. Kauli taikinalevy noin 25 cm:n pituuteen ja leikkaa pitkittäin kolmeen osaan, pitkiksi nauhoiksi. Levitä taikinalevyjen pinnalle ruusuhilloa, vaniljakreemi sekä ripottele lopuksi pinnalle rouhittu valkosuklaa.

3. Kääri taikinanauhat löysälle rullalle ja nosta muffinssivuokaan. Kohota huoneenlämmössä noin 30-40 minuuttia.

4. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri veden kanssa sakeaksi kuorrutteeksi ja pursota viinerien pinnalle.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)