Vadelmapiiras

Vadelmapiiras
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
100gmargariinia
1dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
¾dlmaitoa tai kermaviiliä
Päälle:
4dlvadelmia (jos pakaste, niin jäisinä)
Muruseos:
½dlmargariinisulaa (50 g)
¾dlsokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan
vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle
piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä
vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Paista
200-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää esim.
mustikoita tai omenalohkoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Nopea, helppo ja makea! Onnistui, vaikka mulla ei ole kuin sauvasekottimen tehoton vatkain.
Kokeilin tehdä tätä punaherukoista. Oli ihan ok.
Hyvää ja helppotekoinen! Suosittelen!!!
Todella hyvä! Maidon sijaan käytin vettä, ja tuli erittäin kuohkea ja maukas. Helposti saa tästä siis myös maidottoman version.
oli ihan maistuvaa!!!
Todella helppoa valmistaa. Ja hyvää!
nami nami