Perinteiset uuniomenat

Uuniomena
55 min, josta valmisteluaika 15 min

Uuniomenat ovat perinteinen syksyn herkku, joka on monille tuttu jo lapsuudesta. Kun omenoiden oma sokeri kypsyy uunin lämmössä, on lopputuloksena suussasulavan makea ja ihanan pehmeä jälkiruoka. 

Uuniomenat ovat paitsi maukas, myös helppo herkku, joka on kätevä valmistaa yhdessä esimerkiksi lasten kanssa. Kokeile ja ihastu klassikkojälkiruokaan!

6 kpl
6hapokasta omenaa
Täyte:
¾dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
50gsulatettua voita
1rklsiirappia
½tlkanelia
½tlvaniljasokeria
Pinnalle:
2rklsiirappia

Valmistusohje

  1. Pese omenat ja poista siemenkodat. Aseta omenat pystyasennossa uunivuokaan vieri viereen. 

  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä omenoiden keskustat täytteellä. Valuta lopuksi omenoiden päälle siirappia.

  3. Paista omenoita 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi. 

  4. Tarjoa uuniomenoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä. 

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)