Tyrni-lakkapiirakka

Tyrni-lakkapiirakka

Leivo Tyrni-lakkapiirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohjaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Piirakka onnistuu myös Kauramurotaikinaan.

Katso video ohjeen alta.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
2dllakkoja
200gtuorejuustoa
200grahkaa
n.2rklsokeria
2tlvaniljasokeria tai sitruunamehua
2kananmunaa
200gtyrnihilloa
mantelilastuja tai kookoshiutaleita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle lakat. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit, munat ja tyrnihillo keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Koristele muutamilla tuoreilla tyrni- tai lakkamarjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös pelkästään lakalla tai tyrnillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)