Leivo Tyrni-lakkapiirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohjaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm, noin 10 annosta

Täyte:
2
dl
lakkoja
200
g
tuorejuustoa
200
g
rahkaa
n.2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria tai sitruunamehua
2
kananmunaa
200
g
tyrnihilloa
mantelilastuja tai kookoshiutaleita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle lakat.
  2. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit, munat ja tyrnihillo keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Koristele muutamilla tuoreilla tyrni- tai lakkamarjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.