Turkkilainen leipä

Myllyn Paras
2 isoa leipää
Taikina:
n.3dlhaaleaa vettä
30ghiivaa
2-3rkljuoksevaa margariinia (reilu loraus)
½-1tlsuolaa
n.5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
ruukku tuoretta persiljaa
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
Paistamiseen:
margariinia tai voita

Valmistusohje

Tee samantyyppinen taikina kuin pizzassa. Liuota hiiva
kädenlämpöiseen veteen, lisää hiukan rasvaa ja suolaa. Alusta hyvin kimmoisaksi
taikinaksi. Anna taikinan kohota. Kaulitse taikina hyvin ohueksi (vähän
paksumpaa kuin paperi).

Hienonna persilja ja juusto. Levitä yhdistetty persilja ja
juusto -seos taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja taita toinen reuna päälle.
Kaulitse varovasti ja taittele muutamia kertoja (kuoreen tulee hieman reikiä,
jotka eivät haittaa). Taikinasta tulee ainakin kaksi reilunkokoista leipää.

Paista paistinpannussa juoksevassa margariinissa tai
voissa, saa olla reiluhkosti, kesällä grillissä parilan päällä.

Resepti:
Radio Novan Makuhetki Jokisen keittiössä kuulijan ruokaohje; Senja Halonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)