Turkkilainen leipä

1 t , josta valmisteluaika 30 min
2 isoa leipää
Taikina: | ||
n.3 | dl | haaleaa vettä |
30 | g | hiivaa |
2-3 | rkl | juoksevaa margariinia (reilu loraus) |
½-1 | tl | suolaa |
n.5 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
Täyte: | ||
ruukku tuoretta persiljaa | ||
200 | g | feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa |
Paistamiseen: | ||
margariinia tai voita |
Valmistusohje
-
Tee samantyyppinen taikina kuin pizzassa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää hiukan rasvaa ja suolaa. Alusta hyvin kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota. Kaulitse taikina hyvin ohueksi (vähän paksumpaa kuin paperi).
-
Hienonna persilja ja juusto. Levitä yhdistetty persilja ja juusto -seos taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja taita toinen reuna päälle. Kaulitse varovasti ja taittele muutamia kertoja (kuoreen tulee hieman reikiä, jotka eivät haittaa). Taikinasta tulee ainakin kaksi reilunkokoista leipää.
-
Paista paistinpannussa juoksevassa margariinissa tai voissa, saa olla reiluhkosti, kesällä grillissä parilan päällä.
Kommentoi reseptiä