Trendikäs kasvispizza
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

- Ruokapiirakkataikinasta saat kätevästi pikapizzapohjan: sulata taikina ja kauli uunipellin kokoiseksi isoksi pyöreäksi pizzaksi. Laita päälle mieleiset pizzatäytteet.
- Nauti pizza sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa. Annoksesta tulee 1 iso perhepizza, joka riittää ruokailijoiden nälän mukaan 2-4:lle henkilölle.
Pohja: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (400 g) |
1 | tlk | tomaattimurskaa (400-500 g) |
1 | rkl | pizzamaustetta (tai kuivattua basilikaa ja oreganoa) |
2-3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
1 | tl | rouhittua mustapippuria |
½-1 | tl | suolaa |
Täyte: | ||
1 | porkkana | |
100 | g | fenkolia |
100 | g | parsakaalia (6 isohkoa nuppua) |
100 | g | ruusukaaleja (n. 10 kpl) |
70-100 | g | kidneypapuja (1 dl), Härkistä tai Nyhtökauraa |
1 | dl | tummia oliiveja (n. 50 g) |
100 | g | minitomaatteja |
50 | g | mietoja pepperoneja (säilyke) |
Päälle: | ||
100 | g | kasvirasvajuustoa |
pizzamaustetta (tai kuivattua basilikaa ja oreganoa) | ||
mustapippuria myllystä |
Valmistusohje
-
Sulata taikinalevy ja kauli se isommaksi pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päällä niin, että pohja sopii isolle uunipellille.
-
Valuta tomaattimurskasta nestettä pois siivilässä n. 1 dl, ota talteen loppu ja mausta se hyvin. Levitä tomaattiseosta ohueksi kerrokseksi pohjataikinalle. Ota porkkanasta ja fenkolista perunakuorimaveitsellä ohuita pitkiä suikaleita tai lastuja, pilko parsakaalin kukinnot ja ruusukaalit puoliksi.
-
Levitä kaikki nämä täytteet pizzapohjalle. Levitä päälle papuja ja oliiveja väljästi. Mikäli oliiveissa on kiviä, poista ne. Puolita minitomaatit ja aseta ne ja pepperonit kauniisti täytteiden päälle. Raasta lopuksi juustoa pizzan päälle.
-
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Nauti kuumana. Jokainen ruokailija voi halutessaan ripotella pizzan päälle pizzamaustetta ja rouhia mustapippuria myllystä.
Kommentoi reseptiä