Toffee-kauraneliöt

Toffee-kauraneliöt
30 kpl
1kplMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
1pstoffee-karamelleja (n. 200 g)
30kplmanteleita (kuorineen)
Päälle:
vuorisuolaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.

Kauli taikina n. 3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Jaa taikina 4 x 4 cm ruudukoksi, jolloin saat kaurakeksineliöitä. Nosta ne lastalla uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.

Leikkaa kaikki toffee-karamellit ja mantelit noin 3 osaan. Laita jokaisen raa’an keksin päälle 3 pikkupalaa karamellia ja 3 pikkupalaa mantelia. Ripottele pinnalle hieman vuorisuolaa.

Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. kauniin värisiksi. Voit lisätä kypsille kekseille vielä hieman lisää vuorisuolaa. Erilaisilla toffeilla syntyy hieman erilaisia keksejä.

VINKKI: Käyttämällä piparkakkumuotteja voit tehdä Toffee-kekseistä myös muun muotoisia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)