Toffee-kauraneliöt
Katso suosituin kaurakeksireseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia kaurakeksejä.
20 min, josta valmisteluaika 15 min
30 kpl
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
1 | ps | toffee-karamelleja (n. 200 g) |
30 | kpl | manteleita (kuorineen) |
Päälle: | ||
vuorisuolaa |
Valmistusohje
- Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.
- Kauli taikina n. 3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Jaa taikina 4 x 4 cm ruudukoksi, jolloin saat kaurakeksineliöitä. Nosta ne lastalla uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
- Leikkaa kaikki toffee-karamellit ja mantelit noin 3 osaan. Laita jokaisen raa’an keksin päälle 3 pikkupalaa karamellia ja 3 pikkupalaa mantelia. Ripottele pinnalle hieman vuorisuolaa.
- Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. kauniin värisiksi. Voit lisätä kypsille kekseille vielä hieman lisää vuorisuolaa. Erilaisilla toffeilla syntyy hieman erilaisia keksejä.
VINKKI: Käyttämällä piparkakkumuotteja voit tehdä Toffee-kekseistä myös muun muotoisia.
Kommentoi reseptiä