Tiramisu pipareilla ja lakkamelballa

Tiramisu pipareilla ja lakkamelballa
1 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t

Piparinleivonnan SM-voittaja 2019 ja Someleipuri 2020 Sanna Kalasniemi pisti pipariksi ja taikoi Myllyn Parhaan Piparkakkutaikinan uuteen muotoon. Makean mausteinen tiramisu pipareilla ja lakkamelballa saa ytyä vahvasta kahvista, mutta aikuisten version voit terästää myös tipalla Amarettoa. Tämä resepti on simppeli valmistaa, ja siitä riittää jopa 15 hengelle.

Annoksia: 15
Piparit:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
Tiramisumassa:
¾dlvettä
4kananmunaa
280 gsokeria
500gmascarponea
480mlkermaa
2liivatelehteä
Lakkamelba:
300gpakastettuja lakkoja
½ dlsokeria
Lisäksi:
vahvaa kahvia pipareiden kostuttamiseen
tummaa kaakaota tiramisun pinnalle
(Amarettoa aikuiseen makuun)

Valmistusohje

Piparit

  1. Sulata taikinaa jääkaapissa yön yli tai huoneenlämpöön levitettynä noin 45 minuuttia.

  2. Esilämmitä uuni 200 ºC asteeseen.

  3. Kauli sulatettu Myllyn Paras Piparkakkutaikina noin 3 mm paksuksi levyksi.

  4. Painele taikinasta muotilla haluamiasi kuvioita ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

  5. Paista uunin keskitasolla noin 5–9 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämmössä.

 

Tiramisu-massa

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  2. Vatkaa vesi, kananmunat ja sokeri vesihauteessa kypsäksi sabayon-vaahdoksi.

  3. Jäähdytä vaahto vatkaamalla.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pehmeäksi vatkattuun mascarponeen.

  5. Lisää kerma-mascarponevaahto kylmään sabayon-vaahtoon.

  6. Sulata liivatteet tippaan valmista massaa ja sekoita hyvin koko massan joukkoon.

 

Lakkamelba

  1. Sulata jäiset lakat ja lisää joukkoon sokeri.

  2. Paseeraa sula lakkasokeriseos siivilän läpi.

 

Kokoaminen

  1. Ota laakea vuoka tai pieniä annoskulhoja.

  2. Laita kulhoihin tai vuokaan pipareita niin, että pohja peittyy.

  3. Kostuta piparit kahvilla (ja Amaretto-liköörillä).

  4. Lusikoi pipareiden päälle ensin lakkamelbaa ja sitten tiramisu-massaa.

  5. Lisää toinen kerros piparia, melbaa ja tiramisu-massaa.

  6. Lusikoi viimeiseksi päälle kerros tiramisu-massaa.

  7. Siivilöi valmiiden tiramisujen päälle reilusti tummaa kaakaojauhetta.

  8.  Lusikoi loput lakkamelbat tarjolle, jos lakkamelbaa jää yli. 

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)