Piparinleivonnan SM-voittaja 2019 ja Someleipuri 2020 Sanna Kalasniemi pisti pipariksi ja taikoi Myllyn Parhaan Piparkakkutaikinan uuteen muotoon.

Makean mausteinen tiramisu pipareilla ja lakkamelballa saa ytyä vahvasta kahvista, mutta aikuisten version voit terästää myös tipalla Amarettoa. Tämä resepti on simppeli valmistaa, ja siitä riittää jopa 15 hengelle.

Ainekset Annoksia: 15 annosta

Piparit:
Tiramisumassa:
¾
dl
vettä
4
kananmunaa
280
g
sokeria
500
g
mascarponea
480
ml
kermaa
2
liivatelehteä
Lakkamelba:
300
g
pakastettuja lakkoja
½
dl
sokeria
Lisäksi:
vahvaa kahvia pipareiden kostuttamiseen
(tai Amarettoa aikuiseen makuun)
tummaa kaakaojauhetta tiramisun pinnalle

Ohje

Piparit

  1. Sulata taikinaa jääkaapissa yön yli tai huoneenlämpöön levitettynä noin 45 minuuttia.

  2. Esilämmitä uuni 200 ºC asteeseen.

  3. Kauli sulatettu Myllyn Paras Piparkakkutaikina noin 3 mm paksuksi levyksi. Painele taikinasta muotilla haluamiasi kuvioita ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

  4. Paista uunin keskitasolla noin 5–9 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämmössä.

Tiramisu-massa

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  2. Vatkaa vesi, kananmunat ja sokeri vesihauteessa kypsäksi sabayon-vaahdoksi Jäähdytä vaahto vatkaamalla.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä pehmeäksi vatkattuun mascarponeen.

  4. Lisää kerma-mascarponevaahto kylmään sabayon-vaahtoon.

  5. Sulata liivatteet tippaan valmista massaa ja sekoita hyvin koko massan joukkoon.

Lakkamelba

  1. Sulata jäiset lakat ja lisää joukkoon sokeri.

  2. Paseeraa sula lakkasokeriseos siivilän läpi, massasta erottuvat siemenet ja kuoret, jolloin siitä tulee hienoa sosetta.

Kokoaminen

  1. Ota laakea vuoka tai pieniä annoskulhoja.

  2. Laita kulhoihin tai vuokaan pipareita niin, että pohja peittyy.

  3. Kostuta piparit kahvilla (ja Amaretto-liköörillä).

  4. Lusikoi pipareiden päälle ensin lakkamelbaa ja sitten tiramisu-massaa.

  5. Lisää toinen kerros piparia, melbaa ja tiramisu-massaa.

  6. Lusikoi viimeiseksi päälle kerros tiramisu-massaa.

  7. Siivilöi valmiiden tiramisujen päälle reilusti tummaa kaakaojauhetta.

  8.  Lusikoi loput lakkamelbat tarjolle, jos lakkamelbaa jää yli. 

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.