Naistenpäivähaaste-Sanna-Kalasniemi

Salted caramel -juustokakku rapealla pähkinä-granolamurulla

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

14 arviota
Valmisteluaika
1 h 20 min
Kokonaisaika
2 h

Someleipurimme Sannan salted caramel -juustokakun kruunaa rapsakka pähkinä-granolamuru.

Parhaimmillaan tämä naistenpäivän inspiroima kakku on leivontaa seuraavana päivänä, mutta akuutimpaan makeannälkään voit leikata palan vaikka heti!

Ainekset 8-10 annosta

Pohja:
Täyte:
400
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 ½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa
2
kpl
kananmunaa
1
rkl
maissitärkkelystä
Kinuski:
1
dl
fariinisokeria
1 ⅔
dl
kuohukermaa
sormisuolaa
Pähkinä-granolamuru:
20
g
voita
1
dl
granolaa
tai ½ dl suolapähkinöitä
2
rkl
fariinisokeria

Ohje

Pohja:

  1. Ota taikina sulamaan n. puoli tuntia ennen käyttöä.

  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  3. Voitele 22-senttinen irtopohjavuoka. Painele kauramurotaikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Paista pohjaa n. 10–12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.

  5. Anna jäähtyä.

 

Täyte:

  1. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (noin 2 min).

  2. Lisää joukkoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

  3.  Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.

  4. Lisää lopuksi maissitärkkelys seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

  5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jämäkän oloinen.

  6. Anna jäähtyä.

 

Kinuski:

  1. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 min.

  2. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista.

  3. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

  4. Anna kinuskin jämähtää ja lisää päälle sormisuola. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

 

Pähkinä-granolamuru:

  1. Sekoita keskenään sulatettu voi, granola tai suolapähkinät, vehnäjauhot ja fariinisokeri.

  2. Laita muruseos pellille ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuuttia.

  3. Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, kun muruseos on jäähtynyt

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

14 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.