Salted caramel -juustokakku rapealla pähkinä-granolamurulla

Naistenpäivähaaste-Sanna-Kalasniemi
2 t , josta valmisteluaika 1 t 20 min

Someleipurimme Sannan salted caramel -juustokakun kruunaa rapsakka pähkinä-granolamuru.

Parhaimmillaan tämä naistenpäivän inspiroima kakku on leivontaa seuraavana päivänä, mutta akuutimpaan makeannälkään voit leikata palan vaikka heti!

Pohja:
1kplMyllyn Paras pyöreä kauramurotaikina
Täyte:
400gmaustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 ½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1rklsitruunamehua
ripaus suolaa
2kplkananmunaa
1 rklmaissitärkkelystä
Kinuski:
1dlfariinisokeria
1 ⅔dlkuohukermaa
sormisuolaa
Pähkinä-granolamuru:
20gvoita
1dlOatgoods auringonkukansiemen-mansikkagranolaa
tai
Oatgoods Runsaskuituinen Annoskaurapuuroa
½dlsuolapähkinöitä
1 ½rklMyllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
2rklfariinisokeria

Valmistusohje

Pohja:

1. Ota taikina sulamaan n. puoli tuntia ennen käyttöä.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

3. Voitele 22-senttinen irtopohjavuoka. Painele kauramurotaikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Paista pohjaa n. 10–12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.

5. Anna jäähtyä

 

Täyte:

1. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (noin 2 min).

2. Lisää joukkoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.

4. Lisää lopuksi maissitärkkelys seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jämäkän oloinen.

6. Anna jäähtyä.

 

Kinuski:

1. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15–20 min.

2. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista.

3. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

4. Anna kinuskin jämähtää ja lisää päälle sormisuola. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

 

Pähkinä-granolamuru:

1. Sekoita keskenään sulatettu voi, Oatgoods-granola, vehnäjauhot ja fariinisokeri.

2. Laita muruseos pellille ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuuttia.

3. Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, kun muruseos on jäähtynyt.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Että vaikuttaa HYVÄLTÄ!!! Mitenkähän onnistuu 1) gluteenittomana 2 ) voiko kananmunat korvata jotenkin.... Kiitos ja NAM ;)
Kakusta saa gluteenittoman vaihtamalla gluteenia sisältävät tuotteet gluteenittomiksi. Kananmunat voi korvata esimerkiksi soijajogurtilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta