Tämä resepti toimii niin juustokakulle kuin piirakalle, tulos riippuu siitä, mikä on vuoan halkaisija: jos on pienempi n. 23 cm irtopohjavuoka, ohjeella syntyy juustokakku jos taas iso n. 28 cm piirakkavuoka, syntyy ohjeella piirakka.

Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.

Ainekset 1 juustokakku, halkaisija 22-24 cm tai 1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm, n. 10 annosta

Tuorejuustotäyte:
400
g
Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
dl
sokeria
½
dl
maissi- tai perunajauhoja
4
munaa
½
dl
sitruunamehua
Päälle:
4
dl
sesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita
kinuskikastiketta

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka päällä on kerros leivinpaperia tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla kakkua n. 50-60 minuuttia ja piirakkaa n. 40 minuuttia.

  3. Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Mikäli teit juustokakun irtopohjavuokaan, irrota se tarjoilualustalle. Levitä tuoreet marjat kypsän kakun/piirakan päälle. Valele nauhana päälle kinuskikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.