Amerikkalainen juustokakku mustikoilla

Amerikkalainen juustokakku mustikoilla
  • Tämä resepti toimii niin juustokakulle kuin piirakalle, tulos riippuu siitä, mikä on vuoan halkaisija: jos on pienempi n. 23 cm irtopohjavuoka, ohjeella syntyy juustokakku jos taas iso n. 28 cm piirakkavuoka, syntyy ohjeella piirakka.
  • Uutta kauramuropohjaa on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.
1 juustokakku, halkaisija 22-24 cm tai 1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Tuorejuustotäyte:
400gPhiladelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
2dlranskankermaa
dlsokeria
½dlmaissi- tai perunajauhoja
4munaa
½dlsitruunamehua
Päälle:
4dlsesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita
kinuskikastiketta

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka päällä on kerros leivinpaperia tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla kakkua n. 50-60 minuuttia ja piirakkaa n. 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Mikäli teit juustokakun irtopohjavuokaan, irrota se tarjoilualustalle. Levitä tuoreet marjat kypsän kakun/piirakan päälle. Valele nauhana päälle kinuskikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan ihana. Toimii myös mansikoiden kanssa.