Täytetyt kesäkurpitsat

40 min, josta valmisteluaika 25 min
- Kesäkurpitsoja tai muita vihanneksia täyttämällä saat vaihtelua kasvisruokaan.
- Kasviksiksi sopivat kesäkurpitsojen lisäksi tomaatit ja paprikat.
- Täytettyjen kasvisten teko vaatii hieman vaivaa, mutta sopii täten hyvin viikonloppuruoaksi.
- Kasvisten koko vaikuttaa siihen, paljonko annoksesta syntyy.
- Koverra kasvisten sisus pois.
8-10 kpl puolikkaita
4 | kesäkurpitsaa | |
Täyte: | ||
4 | dl | vettä |
1 | rkl | kasvisfondia |
1½ | dl | Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä |
tai Irtonainen Riisi+Ohraa | ||
1 | sipuli varsineen | |
1 | l | kantarelleja tai muita sieniä |
1 | dl | ranskankermaa |
1 | dl | tuoretta kirvelisilppua tai rosmariinia |
1 | tl | suolaa |
⅓ | tl | valkopippuria |
Pinnalle: | ||
juustoraastetta |
Valmistusohje
-
Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisfondi ja suurimot. Anna kypsyä 20 min. Paista sipulit ja sienet pannulla niin, että neste haihtuu pois. Sekoita kaikki aineet keskenään. Maista mieleinen maku.
-
Käytä täytteen kuorina kesäkurpitsoja. Täytettä riittää noin 4-5 kesäkurpitsaan (koosta riippuen). Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin halki ja koverra ne ruokalusikalla. Voit lisätä koverrettua sisusta hieman täyteseoksen joukkoon tai syödä koverretun kurpitsaosuuden salaatin joukossa.
-
Täytä kesäkurpitsat ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 15-20 min.
Kommentoi reseptiä