Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsoja tai muita vihanneksia täyttämällä saat vaihtelua kasvisruokaan. Kasviksiksi sopivat kesäkurpitsojen lisäksi tomaatit ja paprikat. Täytettyjen kasvisten teko vaatii hieman vaivaa, mutta sopii täten hyvin viikonloppuruoaksi.  Kasvisten koko vaikuttaa siihen, paljonko annoksesta syntyy. Koverra kasvisten sisus pois.

8-10 kpl puolikkaita
4kesäkurpitsaa
Täyte:
4dlvettä
1rklkasvisfondia
dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
1sipuli varsineen
1lkantarelleja tai muita sieniä
1dlranskankermaa
1dltuoretta kirvelisilppua tai rosmariinia
1tlsuolaa
tlvalkopippuria
Pinnalle:
juustoraastetta

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisfondi ja suurimot. Anna kypsyä 20 min. Paista sipulit ja sienet pannulla niin, että neste haihtuu pois. Sekoita kaikki aineet keskenään. Maista mieleinen maku. Käytä täytteen kuorina kesäkurpitsoja. Täytettä riittää noin 4-5 kesäkurpitsaan (koosta riippuen). Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin halki ja koverra ne ruokalusikalla. Voit lisätä koverrettua sisusta hieman täyteseoksen joukkoon tai syödä koverretun kurpitsaosuuden salaatin joukossa. Täytä kesäkurpitsat ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tämä aivan ihanaa! Teen kesäkurpitsasta usein ruokaa, sitä tuli tänä vuonnakin runsaasti. terv. kokkailija mummo