Täysjyvä-Whoopiet

Täysjyvä-Whoopiet

Heli Sutela, Kimmo Vehviläinen ja Arja Savela valmistivat Täysjyvä-Whoopieita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

noin 9 kpl
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlkanelia
1tlkardemummaa
½tlinkivääriä
dlfariinisokeria
1dlpekaanipähkinöitä rouhittuna hienoksi
3dlhienoa porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)
2dljuoksevaa margariinia
1muna
1dlkevytkermaa
Täyte:
2dlappelsiinimarmeladia
200gkevyttä Philadelphia- tai appelsiinituorejuustoa
1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
miniporkkanakoristeita tai tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut ohjeen ainekset sekoittaen nopeasti taikinaksi. Ota taikinasta lusikalla 18 kakkusta leivinpaperin päälle uunipellille (9 kakkusta/uunipelti). Tasoita ne pyöreiksi mataliksi kekseiksi, halkaisija n. 7-8 cm. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n.10 min ja anna jäähtyä. Sekoita marmeladi ja tuorejuusto, mausta vaniljasokerilla. Täytä keksit seoksella. Koristele miniporkkanakoristeilla tai/ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)