Täysjyvä-pähkinäsuklaakeksit

Täysjyvä-pähkinäsuklaakeksit

Täysjyväviljainen keksi on korvike muulle makealle, esim. karkille. Kekseissä on ravitsemuksellisesti monipuolisia raaka-aineita; ruista, tummaa jauhoa, pähkinää, hunajaa, tummaa suklaata ja rypsiöljyä. Keksit ovat helppo ja nopea tehdä, sekoitetaan vain ainekset keskenään. Keksit ovat säilyviä (kuivassa paikassa).

noin 30 kpl
4dlMyllyn Paras KARU-Pikakaura-Ruishiutaleita
tai Ruishiutaleita
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
50grouhittua tummaa suklaata
50grouhittuja saksanpähkinöitä
dltummaa sokeria tai hunajaa
1muna
dlappelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa
50grypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, mehu tai maito ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille erilleen toisistaan. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-8 min.

VINKKI: Voit sulattaa pintaan tummaa suklaata ohuina raitoina koristeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Voiko ruishiutaleiden tilalle laittaa neljän viljan tai kaurahiutaleita?
Voi käyttää haluamiansa hiutaleita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Hyviä oli. Käytin hiivaleipäjauhoina spelttihiivaleipäjauhoja eli vielä terveyttä lisää. Kuvasta olettaisin kuitenkin, että keksit ovat rapeen mureita, mutta minulla ne ovat aivan pehmeitä.
Laittakaa suklaata enemmän! Minulla rypsiöly peitti kaiken maun. -tyttökokki
Nää on tosi hyviä. Ja erittäin nopeita tehdä. Itse vierastin vähän rypsiöljyn makua. Kun tein toisen kerran, korvasin rypsin juoksevalla Floralla. Olivat mielestäni vieläkin parempia. -Lissu