Täysjyväviljainen keksi on korvike muulle makealle, esim. karkille. Kekseissä on ravitsemuksellisesti monipuolisia raaka-aineita; ruista, tummaa jauhoa, pähkinää, hunajaa, tummaa suklaata ja rypsiöljyä.

Keksit ovat helppo ja nopea tehdä, sekoitetaan vain ainekset keskenään. Keksit ovat säilyviä (kuivassa paikassa).

Ainekset noin 30 annosta

1
tl
leivinjauhetta
50
g
rouhittua tummaa suklaata
50
g
rouhittuja saksanpähkinöitä
dl
tummaa sokeria tai hunajaa
1
muna
dl
appelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa
50
g
rypsiöljyä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, mehu tai maito ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille erilleen toisistaan.

  2. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-8 min.

VINKKI: Voit sulattaa pintaan tummaa suklaata ohuina raitoina koristeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.