Taatelitähdet

Taatelitähdet
30-40 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Voiteluun:
munaa
raesokeria
Täyte:
1pskivettömiä taateleita (n. 250 g)
2dlvettä
2tlsitruunan mehua
1tlkkuohukermaa
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
2rklkonjakkia, punssia tai rommia

Valmistusohje

Ota taikinalevyistä isohkolla tähtimuotilla tähtiä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min lehteviksi ja kauniin värisiksi.

Valmista täyte. Tee itse taatelisose keittämällä taateleita sitruunaliemessä (tai käytä kaupan valmista luumumarmeladia 1 tlk). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, kylmäksi jäähtynyt taatelisose (tai luumusose) ja muut maustavat aineet. Tarkista maku mieleiseksi.

Halkaise jäähtyneet tähdet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

VINKKI: Muista jouluna myös Myllyn
Paras Perinteinen Piparkakkutaikinasta leivotut piparitähdet! Nekin voi
täyttää edellä mainitun tavoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kyllä rakastan Myllyn Parasta. Helppo.