Syksyn sieni-juustokeksit

Syksyn sieni-juustokeksit

Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit. Sieniaikaan päällysteeksi valitaan herkulliset sienien maut. Päälle tuleva juustoraaste pitää keksin täytteen koossa.

noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa
tai Voitaikinaa
Täyte:
n.300gsieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1sipuli
1rklöljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
3tuoretta timjaminoksaa
1dlpinjansiemeniä
1-2dlvoimakkaanmakuista juustoraastetta
10aurinkokuivattua tomaattia
100gfetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Valmistusohje

Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita ”leipäsiä”. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla. Valmista täyte. Puhdista sienet. Hienonna sekä sienet että sipuli. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia. Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)