• Kuitu on kasvikunnasta peräisin olevaa sulamatonta hiilihydraattia.
  • Täysjyvä ja tummat viljatuotteet ovat hyviä kuidun lähteitä.

Ainekset noin 8:lle annosta

400
g
lohta tai muuta kalaa
100
g
purjosipulia (n. 10 cm)
Kuorrutuskastike:
4
dl
rasvatonta maitoa
n.2
dl
kevyttä kasvirasvapohjaista ruokakermaa
1-2
dl
voimakkaan makuista kevytjuustoraastetta
1
tl
mineraalisuolaa
1
tl
mustapippuria hienonnettuna

Ohje

  1. Keitä pastaa kiehuvassa vedessä "al dente", 5 min. Ripottele jauhot kylmään maitokermaan teflon-kattilaan ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta. 

  2. Valuta pasta lävikössä ja kaada puolet voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Levitä päälle haluamasi fileoitu kala ja purjo suikaleina. Kaada puolet kastikkeesta päälle ja sen jälkeen loppu pasta. Kaada vielä päälle loppu kastike ja painele sitä hieman paistoksen sisään.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Kokeile myös muilla kuitupitoisilla makaroneilla, esim. Täysjyvä Fusilli Makaronilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.