Suklainen mustikkapiirakka

Suklainen mustikkapiirakka

Leivo pakasteena myytävään pyöreään suklaataikinaan mustikoista piirakka. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Vaahtokarkit ja suklaaraidat kruunaavat herkun.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Täyte:
1dlsoijavaniljajuomaa tai vaniljamaitoa (tai kermaa)
200grahkaa
1muna
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
4dlmustikoita (200 g)
Päälle:
1dlminivaahtokarkkeja
suklaata ohuena nauhana

Valmistusohje

Levitä sulanut pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita muut täytteen aineet paitsi mustikat keskenään ja levitä piirakkapohjalle tasaisesti. Levitä päälle mustikat (pakastemustikat jäisinä). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 min.  Laita piirakan päälle pieni kourallinen pieniä vaahtokarkkeja. Valuta sulaa suklaata tai suklaakastiketta lopuksi piirakan päälle ohuena nauhana pitkin vedoin. Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Jos pidät enemmän happamista marjoista, käytä mustaherukoita tai puolukoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)