Suklainen Kaura-Mannatrifle

Suklainen Kaura-Mannatrifle

Valmista kesämarjoista suklainen, herkullinen mannajälkiruoka tai –välipala. Jos tarjoilet triflen jälkiruokana, tarjoile samalla myös kaurakeksejä, välipalaan voi riittää keksimurut pelkästään pohjaan. Trifle on alunperin englantilainen, monikerroksellinen jälkiruokavanukas. Pohjalla on keksejä tai kakkua, joka kostutetaan meheväksi.  Perinteisesti päälle kerrostellaan marjoja tai hedelmiä, paksua vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pinta koristellaan kauniisti.

6:lle
Pohjalle:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Väliin:
n.4dlmarjoja (mansikoita, mustikoita tai herukoita survoksena)
Välikerrosvaahto:
1tlkkevyt kuohukermaa (2½ dl)
3dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoista valmistettua puuroa
1tlkaakaojauhetta
1rklsokeria
Päälle:
marjoja
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Valmistusohje

Leivo paketillinen Kauramurotaikinaa pitkiksi keksitikuiksi. Sulata Kauramurotaikina ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Voit myös pyörittää suikaleisiin hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Murusta osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle.  Laita päälle ohut kerros marjasurvosta. Valmista Kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon kaakaojauhe ja sokeri ja jäähdytä. Vatkaa sillä aikaa kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita 3 dl:aan jäähtynyttä puuroa kermavaahto varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)