Ainekset 35 annosta

Lehtitaikina-kupit:
1
muna
Suklaamousse:
180
g
tummaa suklaata
dl
vispikermaa
Kermavaahtohaamut:
dl
vispikermaa
1
tl
sokeria
½
tl
vaniljasokeria
(1
rkl
vaniljakreemijauhetta)
koristerakeita

Ohje

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina isoksi levyksi. Huomaa, että liian paksuksi jätetystä levystä paistuu niin korkeita ”torneja”, että ne kallistuvat uunissa. Levyn tulee siis olla niin ohut, että saat jämäpalat yhdistellen taikinasta yhteensä noin 70 ympyrää.
  2. Ota levystä ympyröitä (halkaisija 6 cm) muotilla tai nurinpäin käännetyllä lasilla. Laita puolet ympyröistä pellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta munalla. Leikkaa jäljellä olevien ympyröiden keskelle pienemmällä muotilla (4 cm) toinen ympyrä. Varmista, että pieni ympyrä leikkautuu kunnolla irti, mutta jätä se isomman ympyrän sisälle.
  3. Nosta pellillä olevien ympyröiden päälle. Pikkuympyrä jätetään paiston ajaksi paikoilleen ja poistetaan vasta sen jälkeen.
  4. Voitele pinta kevyesti munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Leikkaa veitsenkärjellä auttaen pienempi ympyrä pois. Tyhjennä sisus, jotta saat tilaa täytteelle.
  7. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n.250 W) välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaasula. Täytä lehtitaikinakupit suklaamoussella lusikan avulla tai pursottaen.
  8. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Halutessasi voit siivilöidä vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauheen, joka auttaa pursotusta pysymään paremmin muodossaan. Varo vatkaamasta kermaa liian paksuksi vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Tyllan avulla saat tasaisemman pursotusjäljen, mutta voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon.
  9. Pursota kermavaahdosta haamuja suklaatäytteen päälle. Laita suklaarakeet silmiksi joko sormenpäillä tai pinseteillä asettaen.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.