Suklaachili ja Kaura Tortilla Chipsit

Suklaachili ja Kaura Tortilla Chipsit
4 t 15 min, josta valmisteluaika 10 min

Perinteinen suklaalla maustettu meksikolainen lihapata on maailman helpoin hidas ruoka!
Pata tehdään aina naudan rasvaisimmista – ja maukkaimmista – osista. Valitettavasti häränrintaa ei aina löydy perusmarkettien lihatiskeiltä, mutta lihakaupoista saa varmasti, ja yhä useammin myös vakuumiin pakattuna markettien lihahyllyiltä.
Tuoreiden erikoischilien saatavuus on parantunut merkittävästi, ja meksikolaisten pataruokien maustamiseen tarvittavia chipotle- ja ancho-chilejä alkaa jo löytyä paremmin varustetuista marketeista. Chipotle on savustamalla kuivattua jalopenoa-chiliä ja ancho samalla metodilla kuivattua poblano-chiliä, joka on maultaan makeahkoa ja melko mietoa.

2-4:lle
Suklaachili:
1kgnaudan rintaa tai muuta naudan rasvaisempaa osaa
500gkassleria
1iso sipuli
3valkosipulinkynttä
6palaa laadukasta tummaa suklaata rouhittuna
1ancho chili tai 1 tl savupaprikaa (miedompaa/dulce)
7dllihalientä
2tlhienoa merisuolaa
3tljuustokuminaa
2tlsavupaprikaa (sitä tulisempaa)
3tlchilastuja
2tlkorianteria
Lisäksi:
Myllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä
1dlcheddaria raastettuna
tuoretta korianteria
ranskan kermaa
jalopeno-viipaleita

Valmistusohje

  1.  Pilko lihat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipuli.

  2. Laita kaikki suklaachilin ainekset uuniastiaan ja sekoita. Peitä foliolla tai kannella. Paista 160-asteisessa uunissa 4 tuntia.​

  3. Riko lihan rakenne rikki.

  4. Levitä kauratortilla-chipsit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle suklaachiliä ja raastettua cheddaria. Paista 180-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

  5. Ripottele paistoksen pinnalle tuoretta korianteria, ranskan kermaa ja jalopeno-viipaleita. 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)