Perinteinen suklaalla maustettu meksikolainen lihapata on maailman helpoin hidas ruoka!

Pata tehdään aina naudan rasvaisimmista – ja maukkaimmista – osista. Valitettavasti häränrintaa ei aina löydy perusmarkettien lihatiskeiltä, mutta lihakaupoista saa varmasti, ja yhä useammin myös vakuumiin pakattuna markettien lihahyllyiltä.

Tuoreiden erikoischilien saatavuus on parantunut merkittävästi, ja meksikolaisten pataruokien maustamiseen tarvittavia chipotle- ja ancho-chilejä alkaa jo löytyä paremmin varustetuista marketeista.

Chipotle on savustamalla kuivattua jalopenoa-chiliä ja ancho samalla metodilla kuivattua poblano-chiliä, joka on maultaan makeahkoa ja melko mietoa.

Ainekset 2-4:lle annosta

Suklaachili:
1
kg
naudan rintaa tai muuta naudan rasvaisempaa osaa
500
g
kassleria
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
palaa
laadukasta tummaa suklaata rouhittuna
1
ancho chili tai 1 tl savupaprikaa (miedompaa/dulce)
7
dl
lihalientä
2
tl
hienoa merisuolaa
3
tl
juustokuminaa
2
tl
savupaprikaa (sitä tulisempaa)
3
tl
chilastuja
2
tl
korianteria
Lisäksi:
tortilla chipsejä
1
dl
cheddaria raastettuna
tuoretta korianteria
ranskan kermaa
jalopeno-viipaleita

Ohje

  1.  Pilko lihat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipuli.

  2. Laita kaikki suklaachilin ainekset uuniastiaan ja sekoita. Peitä foliolla tai kannella. Paista 160-asteisessa uunissa 4 tuntia.​

  3. Riko lihan rakenne rikki.

  4. Levitä tortilla-chipsit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle suklaachiliä ja raastettua cheddaria. Paista 180-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

  5. Ripottele paistoksen pinnalle tuoretta korianteria, ranskankermaa ja jalopeno-viipaleita. 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.