Suklaa Cookiesleivokset tai -kakku

Suklaa Cookiesleivokset tai -kakku
1 kakku tai 8 leivosta
Suklaapohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
Väliin:
n.2dlkirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.
Suklaamousse täytteeksi ja päälle:
150-170gtummaa suklaata
2dlkuohu- tai vispikermaa
1-2tlvaniljasokeria
(1-2rklrommia tai likööriä)
Kostutukseen:
n.1½dlmaitoa + 1tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
Koristeeksi:
kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Lisää sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe. KAKKUA varten jaa sulanut taikina kahtia. Kaaviloi palat kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen niin että saat kaksi pyöreää keksilevyä (halkaisija n. 20 cm). Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia. Tai LEIVOKSIA varten tee pakkauksesta pieniä ohuita suklaakeksejä, 16 kpl. Paista leivokset 200-asteisen uunin keskitasolla n. 5-6 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! VALMISTA SUKLAAMOUSSETÄYTE: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Halutessasi vatkaa lopuksi vaahdon sekaan hieman rommia tms. maustavaa ainetta. Kokoa kakku/leivokset tarjottimelle. Kostuta hyvin alimmaksi tuleva jäähtynyt keksipohja. Levitä pohjalle sosetta tai hilloa sekä suklaamoussea/kermarahkaa ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä/pursota siihen päälle kauniisti moussea/kermarahkaa. Koristele kirsikoin/hedelmäpaloin ja tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Nam!
Hmm...vähän mulla lässähti.
siis aivan fantastico!
ihan kökäle.. mutta ihanan makuinen,... nami nami..
ihanaa moussea! olen tehnyt monesti moussea ja dipannut hedelmiin. Kokeilkaa kaikki!
kokeilin kakkuversiona, muutin hieman täytettä. Kostutus ei neinannut onnistua, pohja ei imenyt (olinkohan paistanut liikaa?). Hyvää oli, mutta mielestäni taikina on parempaa ihan perinteisinä pipareina, ne vie kielen mennessään.