Ainekset 1 kakku tai 8 leivosta annosta

Suklaapohjat:
2-3
tl
kaakaojauhetta
Väliin:
n.2
dl
kirsikkahilloa, aprikoosisosetta tms.
Suklaamousse täytteeksi ja päälle:
150-170
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
1-2
tl
vaniljasokeria
(1-2
rkl
rommia tai likööriä)
Kostutukseen:
n.1½
dl
maitoa + 1tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
Koristeeksi:
kirsikoita tai hedelmäpaloja, joita myös täytteessä
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Lisää sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe kevyesti puristellen.

  2. Kakkua varten jaa sulanut taikina kahtia. Kaaviloi palat kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen niin että saat kaksi pyöreää keksilevyä (halkaisija n. 20 cm). Paista kakkupohjat 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia.

  3. Jos teet leivoksia, tee taikinasta pieniä ohuita suklaakeksejä, 16 kpl. Paista leivokset 200-asteisen uunin keskitasolla n. 5-6 minuuttia. Varo paistamasta liikaa!

  4. VALMISTA SUKLAAMOUSSETÄYTE: 

  5. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Halutessasi vatkaa lopuksi vaahdon sekaan hieman rommia tms. maustavaa ainetta.

  6. Kokoa kakku/leivokset tarjottimelle. Kostuta hyvin alimmaksi tuleva jäähtynyt keksipohja. Levitä pohjalle sosetta tai hilloa sekä suklaamoussea/kermarahkaa ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä/pursota siihen päälle kauniisti moussea/kermarahkaa. Koristele kirsikoin/hedelmäpaloin ja tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

5 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.