S’mores vohvelit toimivat mainiosti loppukesän/syksyn jälkiruokana kaikille herkkusuille.

S’more tarkoittaa ’some more’ – nämä herkkuvohvelit kätkevät sisäänsä S’mores jenkkiherkkukeksien pähkinät, vaahtokarkit ja suklaat.

Jotta kokonaisuus ei olisi liian makea, vohveleiden kanssa tarjoillaan raikkaita syksyn marjoja, herukoita, puolukoita tai karpaloita. Herkuttelijoille voi tarjoilla lisäksi kinuski- tai karamellikastiketta ja kermavaahtoa.

Myllyn Paras Karamellilettujauho on valmis jauhoseos, jolla valmistuvat niin vohvelit kuin letut.

Ainekset 4 täytettyä jättivohvelia tai 24 kpl täytettyä sydän- tai neliövohvelipala annosta

Vohvelitaikina:
3
dl
kivennäisvettä/vichyä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
Paistaminen:
voita tai margariinia
Täyte:
150
g
minivaahtokarkkeja (150 g)
200
g
maitosuklaata (voi olla marja- tai pähkinäsuklaata)
100
g
hassel-, pistaasi- ja suolapähkinöitä
Lisäksi:
200
g
herukoita tai puolukoita
n. 1
dl
(suola)kinuski tai karamellikastiketta
(kermavaahtoa)
Voit tehdä vohvelitaikinan myös näin:
3
kananmunaa
4
dl
maitoa
1
dl
kivennäisvettä
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sokeria
50-100
g
voisulaa tai kermaa

Ohje

Vohvelitaikinan valmistusohje Lettu- ja vohvelijauhoista tai Karamellilettujauhoista

  1. Valmista vohvelitaikina pakkauksen ohjeen mukaan: mittaa kivennäisvesi ja kerma kulhoon ja vispaa jauhot sekaan. Anna turvota sen ajan, kun rouhit täytteen suklaan ja pähkinät karkeiksi paloiksi.
  2. Aseta vohvelirauta lämpiämään, sivele raudan pinnat sutien niihin ohuelti sulaa rasvaa. Paista ensin 1 vohveli vaaleaksi – jos voit säätää vohveliraudan tehon, on teho 2/5 hyvä. Paista toinen vohveli samoin. Kun se alkaa olla paistunut, avaa vohvelirauta, levitä kerros täyterouheita ja vaahtokarkkeja päälle ja nosta edellinen jo paistettu vohveli päälle, jolloin täytteet jäävät vohvelien väliin. Paina rautaa vain varovasti kiinni ja paista noin minuutti niin, että täyte vähän sulaa. Irrota iso kerrosvohveli raudasta kokonaisena varovasti lastan ja veitsen avulla lautaselle. Paista seuraavat 2 vohvelia samoin jne. Taikinasta tulee 8 vohvelia (raudan koosta riippuen) eli 4 kpl isoa täytteellistä vohvelia.
  3. Tarjoile isot vohvelit nälkäisille herkkusuille isoina annoksina marjojen ja kinuskikastikkeen tai jäätelön kanssa. Tai leikkaa vohvelit pienemmiksi sydämiksi (24 kpl) tai neliöiksi (vohveliraudan muodosta riippuen).
  4. Tarjoile kuumina syksyn marjojen, kuten herukoiden, puolukoiden tai karpaloiden sekä halutessa kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kera.

Vohvelitaikinan valmistusohje Erikoisvehnäjauhoista

  1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen.
  2. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi.

VINKKI: Halutessasi voit paistaa kaikki vohvelit ensin valmiiksi. Tällöin vohvelit voi täyttää jäähtyneinä ja kuumentaa nopeasti esimerkiksi mikrossa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.