Sitruunarisotto maistuu sellaisenaan ja lohen tai kanan kanssa. Mausta tuoreen sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella oman makusi mukaan. Käytä reseptissä Myllyn Paras Pitkäriisiä.

Ainekset 4 annosta

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
8
dl
vettä
3
dl
siideriä tai valkoviiniä
1
sitruunan raastettu kuori
1
sitruunanmehu
100
g
tuorejuustoa
tai 50 g voita
50
g
parmesaanijuusto raasteena
Lisäksi:
800
g
lohifilee
suolaa maun mukaan
1
sitruunanmehu
chilihiutaleita

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki käännellen.
  3. Lisää pitkäriisi ja kääntele hetki.
  4. Lisää vettä ja siideriä tai valkoviiniä vähän kerrallaan ja anna imeytyä.
  5. Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon kuori.
  6. Purista sekaan sitruunanmehu.
  7. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto tai voi ja parmesaanijuustoa raasteena.
  8. Tarkista maku.
  9. Paista seuraksi lohifileetä annospaloina tai medaljonkeina molemmin puolin kuumalla pannulla ja mausta suolalla, sitruunanmehulla ja chilihiutaleilla.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.