Ainekset piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 10:lle annosta

Täyte:
1
pkt
pekonia (150 g)
750
g
sipuleita
1
tl
timjamia
100
g
sipulituorejuustoa tai vastaavaa
dl
maustettua kermaa (esim. kolme sipulia)
1
rkl
fenkolin siemeniä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Valmista täyte taikinan sulaessa.

  2. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa renkaiksi. Leikkaa pekoni suikaleiksi saksilla tai veitsellä. Paahda pekonisuikaleet pannulla, lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi, mutta älä ruskista.

  3. Lisää tuorejuusto nokareina sekaan, sekä timjami, kerma ja fenkoli. Täytettä tulee hauduttaa pannulla niin pitkään, että kaikki neste haihtuu.

  4. Taputtele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle.

  5. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen.

VINKKI: Kokeile myös punasipulilla, mausta hieman hunajalla ja käytä vuohenjuustokermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.