Sipulipiirakka

Sipulipiirakka
piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), noin 10:lle
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1pktpekonia (150 g)
750gsipuleita
1tltimjamia
100gsipulituorejuustoa tai vastaavaa
dlmaustettua kermaa (esim. kolme sipulia)
1rklfenkolin siemeniä

Valmistusohje

Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa renkaiksi. Leikkaa pekoni suikaleiksi saksilla tai veitsellä. Paahda pekonisuikaleet pannulla, lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää tuorejuusto nokareina sekaan. Täytettä tulee hauduttaa pannulla niin pitkään, että kaikki neste haihtuu. Taputtele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen.

VINKKI: Kokeile myös punasipulilla, mausta hieman hunajalla ja käytä vuohenjuustokermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Puuttuuko tästä reseptistä kananmuna? Tein tätä ohjeen mukaan, ja piirakasta jäi aivan liian löysä; nestettähän tähän tulee kovin paljon, eikä mikään ainesosa varsinaisesti sido sitä. Tein piirakan uudelleen 2 kananmunan kera, jolloin lopputulema oli parempi, joskin siltikin liian "vetinen".
Täytteeseen ei tule kananmunaa, vaan täytettä on tarkoitus hauduttaa niin kauan, että kaikki neste haihtuu. Tällöin täyte hyytyy hyvin paistettaessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Kyllä oli hyvää tämä sipulipiirakka.
Herkullinen vaihtoehto peruspiirakalle. Taitaa myös olla melkein terveellistä. Mummokin tykkäsi tästä "modernista karjalanpiirakasta".