Kätevimmin teet piirakan valmiiseen pakastetaikinaan, Myllyn Paras Kauramurotaikinaan.

Kauramurotaikinassa oleva kauran kuitu pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska se imee piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä.

Käyttämällä kaksi pakettia taikinaa, saat myös kannen piirakkaan. Tee kanteen kauniita koristeviiltoja.

Jos et pidä sinihomejuustosta, voi kokeilla piirakkaa myös muilla juustoilla, esim. Mascarpone-juustolla.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 10 annosta

Pohja:
Täyte:
3-4
säilykepäärynää (1 iso tlk)
1
dl
pähkinä- tai mantelirouhetta
150
g
murustettua sinihomejuustoa
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
dl
sokeria)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä 1 paketti sulanutta kauramurotaikinaa isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle suikaloidut päärynät ja pähkinärouhe sekä murustettu sinihomejuusto. Kaada päälle kerma-munaseos.

  3. Tee piirakalle halutessasi kansi toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se leivinpaperin avulla piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.

  4. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-45 min. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kansi vai ei.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.