Sinihomejuusto-päärynätorttu

Sinihomejuusto-päärynätorttu
  • Kätevimmin teet piirakan valmiiseen pakastetaikinaan, Myllyn Paras Kauramurotaikinaan.
  • Kauramurotaikinassa oleva kauran kuitu pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska se imee piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä.
  • Käyttämällä kaksi pakettia taikinaa, saat myös kannen piirakkaan. Tee kanteen kauniita koristeviiltoja.
  • Jos et pidä sinihomejuustosta, voi kokeilla piirakkaa myös muilla juustoilla, esim. Mascarpone-juustolla.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
Pohja:
1-2pktMurotaikina 400 g
Pyöreä Kauramurotaikina 380 g
Täyte:
3-4säilykepäärynää (1 iso tlk)
1dlpähkinä- tai mantelirouhetta
150gmurustettua sinihomejuustoa
2dlkermaa
2kananmunaa
dlsokeria)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä 1 paketti sulanutta kauramurotaikinaa isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle suikaloidut päärynät ja pähkinärouhe sekä murustettu sinihomejuusto. Kaada päälle kerma-munaseos.

Tee piirakalle halutessasi kansi toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se leivinpaperin avulla piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-45 min. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kansi vai ei.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)