Simpukkapasta

Simpukkapasta
25 min, josta valmisteluaika 20 min

Simpukoita pestäessä simpukat laitetaan kylmään veteen, harjataan puhtaiksi ja lopuksi huuhdellaan kylmän, juoksevan veden alla.

Muista huolehtia, että simpukat ovat eläviä ennen keittämistä, koska vain silloin ne ovat syöntikelpoisia. Elävän simpukan kuori on kiinni.

Jos simpukan kuori on kuitenkin hiukan auki, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni.

Heitä rikkinäiset tai koputettaessa auki jäävät simpukat aina pois.

Simpukat sopivat mainiosti spagetin kanssa, tällä ohjeella loihdit helpolla juhlavaa tarjottavaa.

Jos haluat loistaa kokkina, kuumenna lautaset ennen annosten kokoamista.

Laadukas Myllyn Paras Spagetti valmistetaan 100 % durumvehnäjauhosta ja vedestä, spagetti on 26 cm pitkää ja 2 mm paksua.

4:lle
Sinisimpukat:
1kgtuoreita sinisimpukoita
2salottisipulia (tai 1-2 tavallista sipulia)
3rklvoita
3dlvalkoviiniä
1tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
3dlkuohukermaa
n. 1dl(lehti)persiljasilppua
Spagetti:
500gMyllyn Paras Spagettia
tai Gluteeniton Spagettia
n. 2½lvettä
2tlsuolaa
Lisäksi:
4rklparmesaanijuustoa

Valmistusohje

Pese ja raaputa tuoreet elävät simpukat puhtaiksi. Jos joukossa on aukinaisia simpukoita, joiden kuoret eivät sulkeudu kopautettaessa kuorta, heitä ne pois.

Laita pastaa varten vesi kiehumaan isoon kattilaan.

Kuori ja hienonna sipuli.

Paina spagetti kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pasta "al dente"

Sulata voi erikseen toisessa kattilassa, kuullota sipulisilppu siinä pehmeäksi. Lisää viini ja suola. Kaada simpukat kattilaan ja keitä simpukoita kunnolla kiehuttaen 5 minuuttia.

Valuta vesi pois pastasta ja jaa se neljälle syvälle isolle lautaselle. Nosta sen jälkeen simpukat reikäkauhalla pasta-annosten päälle. Lisää kattilaan simpukoiden keitinliemeen kerma ja ripaus valkopippuria, keitä vielä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Nostele pastaa vähän lautasilla niin, että pasta maustuu kauttaaltaan.

Raasta annosten päälle halutessasi parmesaanijuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)