Voit vaihdella siemeniä tai käyttää erilaisten siemenien tilalla siemenseosta, esim. salaattisiemensekoitus sopii hyvin näkkäriin. Käytä sekoitusta 1½ dl ja sen lisäksi ½ dl chia-siemeniä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, liuota siihen hunaja ja lisää öljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti pehmeärakenteiseksi taikinaksi.
Aseta leivinpaperi uunipellille ja öljyä se. Levitä siihen taikina öljytyin käsin painellen tasaiseksi kerrokseksi. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko 4 x 6, jolloin palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.
Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 min kauniin ruskeiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia
Vinkit
Voit myös levittää taikinan pellille painellen kahden leivinpaperin välissä, näin käsiä ei tarvitse öljytä.
Teen usein kaksinkertaisen annoksen näkkäriä, mutta vähennän suolan puoleen ohjeessa annetusta.
Todella maukas ja hyvä näkkäri, jota voi soveltaa "vähän sinnepäin", jos kaikkia aineksia ei löydy kotoa.
Gluteenittoman version saa käyttämällä jauhoina gluteenitonta jauhoseosta sekä hiutaleina ja leseinä gluteenittomia hiutaleita/leseitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onko niin, että paistettaessa ruutujen koko suurenee?
Tuleeko ruudut siis erotella toisistaan ettei paiston jälkeen ole kiinteä levy?
Olen valmistanut siemennäkkäriä toisella reseptillä, jossa paistettaessa ruudut erottautuvat toisistaan.
Ruutujen koko ei suurene paistettaessa, vaan ruudut enemmänkin vetäytyvät toisistaan irti. Uunipellillä oleva taikinalevy jaetaan 24 ruutuun leikkaamalla taikina ruudukoksi. Yhden ruudun koko riippuu uunipellin koosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miksi vesi pitää olla kiehuvaa, eikö hunajan hyvät ominaisuudet kärsi kiehuvasta vedestä? En ole kokeillut juuri tätä ohjetta, mutta kerros on varmaan aika ohut.