Siemennäkkäri

Siemennäkkäri
  • Siemennäkkäri sisältää runsaasti kuitua. 
  • Voit vaihdella siemeniä tai käyttää erilaisten siemenien tilalla siemenseosta, esim. salaattisiemensekoitus sopii hyvin näkkäriin.
  • Käytä sekoitusta 1½ dl ja sen lisäksi ½ dl chia-siemeniä.
n. 25 palaa
2dlPikakaurahiutale 500 g
1dlNeljän Viljan Hiutale 850 g
KARU Pikakaura-Ruishiutale 450 g
½dlKauralese 650 g
Kuidukas Kolmen Viljan Leseseos 500 g
1dlSämpyläjauhoseos 2 kg
½dlpellavansiemeniä
½dlauringonkukansiemeniä
½dlkuivattuja karpaloita
½dlchia-siemeniä
2tlkuminaa tai anista
2tlsuolaa
3dlkiehuvaa vettä
2rklhunajaa
½dlrypsiöljyä
Pinnalle:
1dlseesaminsiemeniä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, liuota siihen hunaja ja lisää öljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti pehmeärakenteiseksi taikinaksi.

Aseta leivinpaperi uunipellille ja öljyä se. Levitä siihen taikina öljytyin käsin painellen tasaiseksi kerrokseksi. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko 4 x 6, jolloin palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 min kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Terveellinen, kuitua on ja pitää nälän loitolla.
Mielenkiintoinen. Kokeilen. Erilainen resepti kuin mitä olen tehnyt.
HYVÄ JA TERVEELLINEN
Mielenkiitoista, pitänee kokeilla.
Miksi vesi pitää olla kiehuvaa, eikö hunajan hyvät ominaisuudet kärsi kiehuvasta vedestä? En ole kokeillut juuri tätä ohjetta, mutta kerros on varmaan aika ohut.
Voi käyttää myös kylmää vettä, taikina on tällöin huomattavasti löysempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Liikaa suolaa.