Siemennäkkäri

Siemennäkkäri
  • Siemennäkkäri sisältää runsaasti kuitua. Voit vaihdella siemeniä tai käyttää erilaisten siemenien tilalla siemenseosta, esim. salaattisiemensekoitus sopii hyvin näkkäriin. Käytä sekoitusta 1½ dl ja sen lisäksi ½ dl chia-siemeniä.
n. 25 palaa
2dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
½dlMyllyn Paras Kauralesettä
tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
½dlpellavansiemeniä
½dlauringonkukansiemeniä
½dlkuivattuja karpaloita
½dlchia-siemeniä
2tlkuminaa tai anista
2tlsuolaa
3dlkiehuvaa vettä
2rklhunajaa
½dlrypsiöljyä
Pinnalle:
1dlseesaminsiemeniä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, liuota siihen hunaja ja lisää öljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti pehmeärakenteiseksi taikinaksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja öljyä se. Levitä siihen taikina öljytyin käsin painellen tasaiseksi kerrokseksi. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko 4 x 6, jolloin palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.

Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 min kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

HYVÄ JA TERVEELLINEN
Mielenkiitoista, pitänee kokeilla.
Liikaa suolaa.