Siemennäkkäri sisältää runsaasti kuitua. 

Voit vaihdella siemeniä tai käyttää erilaisten siemenien tilalla siemenseosta, esim. salaattisiemensekoitus sopii hyvin näkkäriin. Käytä sekoitusta 1½ dl ja sen lisäksi ½ dl chia-siemeniä.

Ainekset n. 25 palaa annosta

½
dl
GoGreen pellavansiemeniä
½
dl
GoGreen auringonkukansiemeniä
½
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
chia-siemeniä
2
tl
kuminaa tai anista
2
tl
suolaa
3
dl
kiehuvaa vettä
2
rkl
hunajaa
½
dl
rypsiöljyä
Pinnalle:
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, liuota siihen hunaja ja lisää öljy. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti pehmeärakenteiseksi taikinaksi.
  2. Aseta leivinpaperi uunipellille ja öljyä se. Levitä siihen taikina öljytyin käsin painellen tasaiseksi kerrokseksi. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko 4 x 6, jolloin palat jäävät n. 6 x 8 cm:n kokoisiksi.
  3. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 min kauniin ruskeiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Vinkit

Voit myös levittää taikinan pellille painellen kahden leivinpaperin välissä, näin käsiä ei tarvitse öljytä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.