Sekaleipä

Sekaleipä
3dlpiimää, jogurttia tai kermaviiliä (laktoositonta)
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja (60 g)
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja (60 g)
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita (70 g)
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (325 g)
1tlsuolaa
2rklsiirappia
1-2tlkuminaa
50gvoisulaa
2tlkuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki aineet ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Laita kuivahiiva viimeiseksi jauhojen päälle mikäli käynnistät leivonnan myöhemmin alkavaksi.

  2. Ohjelmoi tai käynnistä kone pika- tai normaaliohjelmalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Mikä veden/nesteen lämpötila pitäisi olla silloin kun se lisätään (yleensä ensimmäisenä) leipäkoneen kulhoon? En ole saanut hyvää kohonnutta leipää vielä millään ohjeella? Miksi lämpötilaa ei mainita juuri koskaan?
Leipäkoneita on useita erilaisia ja siten käyttöohjeissa useimmiten mainitaan suositeltava nesteen lämpötila. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei, ei ole leipäkonetta niin voiko samalla ohjeella tehdä ja paistaa uunissa?
Ohjetta mukaillen voi vaivata leipätaikinan ja paistaa uunissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvän makuinen leipä. Alan tekemään sitä toisen kerran.