Ruis-kuminaleipä

Myllyn Paras
dlvettä
½dlsiirappia
6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja (360 g)
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (165 g)
2tlkuminaa
2tlsuolaa
2tlkuivahiivaa (⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

  1. Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

  2. Valitse normaali perusleivän- tai pikaohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.  Tämä ohje mahtuu hyvin normaaliin leipäkoneeseen, jossa suositellaan 2½-3 dl:n nestemäärää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tämä oli ensimmäinen yrityksemme leipäkoneella (johon ei ole edes käyttöohjetta!). Jätimme yksinkertaisesti kuminan pois, koskemme pidä siitä. Leivästä tuli erinomaista! Suosittelemme!!
Hyvä kiinteä ruisleipä, maistuvaa myös suolattomana. Siirapin kannattaa antaa liueta kunnolla veteen ennen jauhojen lisäämistä, esim. laittamalla leipäkoneen vuoka hetkeksi kuumaan vesihauteeseen.
Nestemäärä ei riitä minun koneellani. Desi vettä lisää, niin alkaa jo pyöriä.