Ruis-kuminaleipä

Myllyn Paras
dlvettä
½dlsiirappia
6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja (360 g)
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (165 g)
2tlkuminaa
2tlsuolaa
2tlkuivahiivaa (⅓ pkt tuorehiivaa)

Valmistusohje

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen
kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit
käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali
perusleivän- tai pikaohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone. 

Tämä ohje mahtuu hyvin normaaliin leipäkoneeseen, jossa
suositellaan 2½-3 dl:n nestemäärää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hyvä kiinteä ruisleipä, maistuvaa myös suolattomana. Siirapin kannattaa antaa liueta kunnolla veteen ennen jauhojen lisäämistä, esim. laittamalla leipäkoneen vuoka hetkeksi kuumaan vesihauteeseen.
Nestemäärä ei riitä minun koneellani. Desi vettä lisää, niin alkaa jo pyöriä.