Savulohi-parsapiirakka

Savulohi-parsapiirakka

Pellillinen piirakkaa on mukava iltapala kesäviikonloppuun. Se syntyy kätevästi isolle lehtitaikinalevylle, joka riittää koko uunipannulle. Jos vielä löydät pakastimesta joulutaikinoita, käytä ne viimeistään nyt pois! Voit käyttää piirakkaan savulohta tai itse ongittuja kaloja (ja jopa savustettuja). Myös äyriäisiä voi käyttää piirakkaan. Parsa tuo mukavan alkukesän tuulahduksen piirakkaan, mutta mikäli sitä ei ole saatavilla, myös säilykeparsa sopii. Sinihomejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

uunipellillinen, noin 35 palaa
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
500gsavulohta suikaleina
1purjosipuli (n. 200 g)
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
n.300gvihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
200gsinihome- tai valkosipulituorejuustoa
3dlruokakermaa
3munaa
½tlvalkopippuria
1tlsitruunapippuria (suolatonta)
(4-6valkosipulinkynttä)
½dltuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Valmistusohje

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähemmän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 min. Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina. Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35-40 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

VINKKI: Voit käyttää kalan tilalla äyriäisiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Jos käyttää tuoretta parsaa, eikö sitä keitetä ensin? Ohjeessa ei mainita, mutta luulisin että tuoretta parsaa täytyisi keittää muutama minuutti?
Tuoretta nuorta parsaa ei tarvitse keittää. Parsat kuoritaan ja leikataan puiseva tyviosa pois. Jos parsat ovat vanhempia ja paksumpia, niin niitä voi keittää muutaman minuutin ennen käyttöä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan ihana piirakka! Tätä ei ole tarvinnut kenellekään "tuputtaa". Hyvin on maistunut myös vieraille!
Hyvä ohje. Ystäväni oli tätä valmistanut ja herkullista oli. Suosittelen kokeilemaan...
Tosi hyvä! Resepti annettu eteenpäin jo monta kertaa :-)
Uusivuosi !!! Ja vieraita tulossa. Täältä löysin tuon lohipiirakan ohjeen. Täytyypä koittaa, ja hieman muuttaa ohjetta ,kun näkyy olevan kermaa ohjeessa. Taidan laittaa "go greeniä" kun tuo kumppani on kaikelle "valkoiselle" allerginen.
Nam, lisää tällaisia!
Sain maistaa piirakkaa,oli hyvää! Nyt paistan juhannukseksi mökille mukaan. Sopii hyvin pakastettavaksi. Sieltä vaan paloja sitten kun rupeaa "suolattamaan".
Sain kylässä ja vinkin reseptistä, jonka nyt kaivoin esiin. Loistavan hyvää, ihanaa
Hyvää oli, jätin vain parsan pois niin maistui miesväellekin..