Sämpyläsolmut

Sämpyläsolmut
  • Katso video ohjeen alta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!
noin 30 kpl
8dlvettä
50ghiivaa
7dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2rklfariinisokeria
2tlsuolaa
(1-2rklkuminaa)
50göljyä (½ dl)
12dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kauralese, mausteet, öljy ja jauhot ja alusta hyväksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta paksu, pitkä tanko ja jaa se n. 30 osaan. Leivo paloista n. 20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit myös laittaa palaset suoraan pellille "palasämpylöiksi" tai leipoa tavallisia pyöreitä sämpylöitä. Voitele hyvin kohonneet leivonnaiset vedellä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

VINKKI: Voit lisätä taikinaan 2-3 rkl sienirouhetta. Lisää se heti alussa taikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

todella maukkaita, mutta ohjeessa voitaisiin kertoa monta kappaletta sämpylöitä tulee ;)
Ohjeen yläkulmassa lukee määrä. n. 30 kpl. Määrä on tietysti myös hyvin paljon tekijän käsissä, riippuen paljolti siitä miten isoja solmuja tekee. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta