Salamipiiras

Salamipiiras
4–8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
75gparmesaania
100gkirsikkatomaatteja
½ ruukkuabasilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa
1ruukkurucolaa
1-2mozzarellapalloa
50gsalamia
½ruukkuaruohosipulia
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan. Raasta parmesaani karkeaksi, halkaise pestyt kirsikkatomaatit, irrottele basilikalehdet, silppua rucola, valuta mozzarella, viipaloi salami ja silppua ruohosipuli. Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan.

Levitä parmesaaniraaste pohjalle, ripottele basilikanlehdet ja rucola raasteen päälle. Tiputtele kirsikkatomaatit, salamiviipaleet ja paloiteltu mozzarella päälle. Ripottele ruohosipulisilppu pinnalle ja pyöräytä mustapippuria myllystä päälle.

Paista uunissa 225 asteessa alatasolla tai ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä uunin pohjalla noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin salamipiiras raikkaan vihersalaatin kera.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihan kympin juttu. Aikuiset poikanikin tykkäsivät. Nyt voin kokeilla muitakin reseptejänne. Olen huono leipomaan, mutta onnistuin tässä. Saanpa vaihtelua ruoanlaittoon. Tämä piiras oli kuitenkin viikonloppuresepti -arkikäyttöön kevyempää. Kiitos Anne