Salaattipiirakka feta-juustolla

salaattipiirakka
  • Kevään trendikkäin salaatti tarjotaan nyt piirakkapedillä.
  • Paista piirakkapohja ensin uunissa kypsäksi. Voit ripotella pohjalle erilaisia siemeniä tai vaikkapa juustoraastetta ennen paistoa.
  • Anna pohjan jäähtyä ja täytä sen jälkeen haluamillasi värikkäillä salaattiaineksilla.
4–8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
tai Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
feta-tilli-murua
perunapyreetä
hernehummusta
papuja
uunissa paahdettuja porkkana- ja palsternakkakuutioita

Valmistusohje

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Halutessasi voit ripotella pohjan päälle esimerkiksi juustoraastetta tai seesamin- tai kurpitsansiemeniä. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.

Folio

Kun pohja on jäähtynyt, irrota se vuoasta ja siirrä lautaselle. Täytä pohja haluamillasi salaattiaineksilla, esimerkiksi erilaisilla värikkäillä salaateilla, kirsikkatomaateilla, feta-tillimurulla, perunapyreellä ja hernehummuksella.

Piirakat

VINKKI: Saat salaattipiirakasta ruokaisamman lisäämällä sekaan esimerkiksi kanaa, kalaa, tofua tmv.

Resepti:
Markku Luola, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)