Saksanpähkinäpiirakka

Saksanpähkinäpiirakka
piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
2rklMyllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
dlfariinisokeria
3munaa
2dltummaa siirappia
2tlvaniljasokeria
2tljuoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
n.150gsaksanpähkinöitä

Valmistusohje

Ota piirastaikina sulamaan.

Sekoita kulhossa jauhot ja fariinisokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon
munat, siirappi, vaniljasokeri, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Rouhi noin
125 g saksanpähkinöitä esim. monitoimikoneella tai käytä valmista rouhetta.
Lisää rouhe seokseen ja sekoita hyvin.

Painele sulanut piirakkapohja vuokaan ja lisää seos sen päälle. Asettele
pinnalle loput saksanpähkinät haluamallasi tavalla.

Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin tunti
ennen tarjoilua. Saksanpähkinäpiirakka on hyvää myös jääkaappikylmänä.

Resepti:
Sanni Patama. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras Oy:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Minun makuuni ihan liian makea, en pitänyt.