Runebergintortut kuuluvat itseoikeutetusti Runebergin päivään. Niitä varten tarkoitettuja muotteja voi olla kuitenkin vaikea löytää, eikä niitä kannatakaan säilytellä kaapeissa yhtä käyttökertaa varten. Leivo ihanat tortut Runebergin kahvikakuksi ja koristele kuten koristelisit tortutkin. Laita nokare marmeladia ja tomusokerikuorrutusta siten että jokaiseen annospalaan tulee niitä.

Ainekset annosta

300
g
voita
3
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
dl
kermaa tai mantelilikööriä (voit korvata myös vain osan manteliliköörillä)
250
g
omenasosetta
manteliaromia tai karvasmanteliaromia muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen
Vuokaan:
nokare voita
Taikinaan raidaksi:
200
g
paistonkestävää vadelmamarmeladia
Koristeluun:
200
g
vadelmamarmeladia
200
g
tomusokeria
tilkka vettä

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma (tai mantelilikööri), omenasose ja manteliaromi tai karvasmanteliaromi muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele ja jauhota leipävuoka tai kahvikakkuvuoka ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
  5. Levitä pinnalle paistonkestävä vadelmamarmeladi ja nostele haarukalla siten, että se sekoittuu taikinaan raidaksi.
  6. Paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
  7. Kumoa kakku hetken jäähdyttyään.
  8. Pursota vadelmamarmeladia kakun pinnalle nokareina.
  9. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä, kunnes saat sakean mutta levittyvän tahnan.
  10.  Valuta tomusokerikuorrutusta kakun reunoille.
  11.  Tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.